Rozsdagyár

ÖRÖM A ZENE - Négy városban folytatódik a tehetségkutató-sorozat

2018. június 01. - Kovenant

hangfoglalo_pp.jpg

A következő hetekben vidéken és a fővárosban is megmérettethetik magukat azok a fiatal, tehetséges zenészek, zenekarok, akik nagyobb közönség elé szeretnének lépni. Eger, Törökszentmiklós, Budapest és Szarvas tehetségkutatóival folytatódik ugyanis az Öröm a zene sorozat, az egyes állomások győztesei pedig bekerülnek az országos döntőbe.

A Hangfoglaló Program indulása óta fontosnak tartja a könnyűzenei utánpótlás biztosítását és a zenei paletta szélesítését. Ezért támogatja 2015 óta a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által is segített Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozatot, ahol a kezdő formációk szakemberek előtt, a továbblépés reményében mutathatják meg magukat. A két szervezet együttműködésének köszönhetően ma már hazánk minden megyéjében és határon túl is rendeznek közel azonos szabályok és elvek szerint tehetségkutatókat. Az idei évadban már 25 város vesz részt a programban az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Kollégiuma 15 millió forintos támogatásának köszönhetően.

Június 1-jén és 2-án az egri Bolyki Pincészetben az ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivál ad helyet az Öröm a zenének. Az országos döntőbe jutás mellett más nyeremények is várják a legjobbakat.

"A győztesek saját dalaikra mozgathatják meg a tömeget a Szigeten, a VOLT Fesztiválon, az A38 hajón, vagy a Balaton Sound-on, továbbá HD-minőségű zenekari videoklipet, médiamegjelenést kapnak az ÉTER Produkció jóvoltából. Sőt, rengeteg értékes tárgynyereménnyel is gazdagodhatnak!” – jelentették be a szervezők.

Egy héttel később, június 9-én, Törökszentmiklóson, az Ipolyi Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központban az AztaQ zenei tehetségkutató következik. A győztes előadó fesztiválfellépési lehetőségekkel is gazdagodik a Törökszentmiklóson zajló, nagyobb városi rendezvényeken.

Másnap, június 10-én, Budapesten, a TRIP Hajón rendezik meg a Fülesbagoly Tehetségkutatót. Az Öröm a zene döntője mellett itt is számos egyéb nyeremény várja a győztest. Sajtómegjelenések, profi videoklip, értékes technikai eszközök és több fellépés is a nyereménycsomag része: az első helyezett zenekar felléphet a Campus Fesztiválon, a Művészetek Völgyében, a Zorall Sörolimpián, és az Anna and the Barbies előzenekaraként.

Június 16-án pedig Szarvasra érkezik az Öröm a zene – a Dobbantó tehetségkutató keretében keresik a környék legígéretesebb csapatát. A hat döntőbe jutott zenekar mellett az estnek egy különleges vendége is lesz: az Apey & The Pea koncertjét hallgathatják meg a résztvevők.

A zsűribe minden helyszínen a megszokott rend szerint a Hangfoglaló Program is delegál két tagot. A megmérettetések nyertesei ezúttal is kvalifikálják magukat az országos döntőbe, amelyet a Budapest Music Expón rendeznek 2018 októberében. Illetve mindegyik első helyezett jogot szerez arra is, hogy automatikusan ott legyen a Hangfoglaló Program ötödik évadában, az Induló Előadói Alprogramjának meghallgatásán. Ez azt is jelenti, hogy a nyertesek esélyt kapnak a Hangfoglaló Program 2 millió forintos támogatásának elnyerésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7114017280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása