Rozsdagyár

MACHINE HEAD - Robb Flynn mellől leléptek a társai, de a banda nem oszlik fel

2018. szeptember 29. - Kovenant

machine_head.jpg

Robb Flynn, az amerikai modern metal csapat, a Machine Head énekes-gitáros-vezetője egy Facebook-videóban jelentette be, hogy a brigád jelenlegi felállása tulajdonképpen megszűnt. Október 4-én indul a banda amerikai turnéköre, de ez lesz a jelenlegi formáció utolsó közös fellépéssorozata, mely november 4-én ér véget.

Phil Demmel gitáros, illetve Dave McClain dobos a héten jelentette be, hogy kilép az együttesből és Jared MacEachern basszusgitáros is meglebegtette már távozását, bár Robb Flynn szerint ő még nem teljesen biztos a döntésében. A frontember szerint emberileg és szakmailag is eltávolodtak az utóbbi időben egymástól, melynek oka az volt, hogy Flynn túlságosan vezéregyéniség volt és ráerőltette véleményét a többiekre. Pontosan erre panaszkodott a 2013-ban kilépett Adam Duce basszusgitáros is. 

Egy későbbi üzenetében aztán Flynn kijelentette, hogy Jared MacEachern mégsem lép ki és a zenekarvezető folytatni kívánja a közös munkát és szó sincs feloszlásról. Mindenesetre a főnök szokás szerint sok sikert kívánt korábbi társainak és dicsérte azok zenészi képességeit, ajánlva őket más bandáknak is.

Az 1991-ben megalakult együttes a groove metal színtér egyik üdvöskéjeként vált igen hamar sikeressé, majd a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején sokakat meghökkentő módon átnyergeltek az akkor divatos nu-rap/metal vonalra, hogy aztán annak kifulladását követően egyfajta modern thrash metal csapatként térjenek vissza a 2003-as "Through The Ashes Of Empires" című lemezükkel.

Már a 2014-es "Bloodstone & Diamonds" korongjukon érezhető volt Flynn ambíciója, hogy kitörjön a heavy metal keretei közül (lemezkritika ITT), de az idei "Catharsis" anyaguk hozott óriási váltást szélsőségesen politikus dalszövegeivel és igen nehezen megfogalmazható színvonalú dalaival (kritika ITT). Álljon itt három nóta a Machine Head különböző korszakaiból, melyek egyben szépen megmutatják Flynnék karrierívét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr814270761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása