Rozsdagyár

TAKIDA, SMASH INTO PIECES - Svéd rockzenekarok a Dürer Kertben

2018. október 10. - Felicium

takida-3_photo_chris_rehn.jpg

A svéd rockzene három kiválósága érkezik a Dürer Kertbe december 2-án: a Takida személyében az ország egyik legsikeresebb, majd’ két évtizede működő rockbandája mutatkozik be, előttük pedig a Smash Into Pieces zenekar elektronikával ötvözött metal dalait (2016-ban készített interjúnk ITT olvasható), és a Writing The Future nevű modern metalcore brigádot hallhatjuk.

A Takida koránt sem egy új zenekar: lassan két évtizede, 1999 óta működnek. A nevét sokszor tAKiDA formában író együttes a svédországi Ånge városából indult, és mára Skandinávia egyik legsikeresebb zenekara, kiemelkedő lemezeladási számokkal, és az egyik legsűrűbb koncertnaptárral büszkélkedve. A csapat neve a Nagareboshi Gin (Ezüst nyíl) című japán anime sorozat egyik szereplőjétől, Gohei Takedától származik. Első lemezük, a ...Make You Breathe 2006-ban érkezett, az áttörést pedig az egy évvel később kiadott Curly Sue című kislemez hozta meg. 2009 óta a zenekar folyamatosan headlinerként játszik Svédországban, telt házas klubokat, csarnokokat és arénákat maga mögött tudva. A Curly Sue klipjét itt nézhetjük meg:

2014-ig a zenekar 5 stúdiólemezt és egy válogatás albumot adtak ki, és túl voltak első sikeres európai turnéjukon is. Valahogy azonban úgy érezték, hogy meghatározó albumuk még nem született meg, és miután hazai pályán már szinte mindent elértek, amit lehetett, 2016-os lemezükkel Európa meghódítását tűzték ki célul.

Ennek érdekében – sok más tényező, meg persze a csillagok együttállása mellett – egy új producert is bevontak a dalszerző és felvételi szakaszban: a munkában az amerikai dalszerző, felvételvezető és producer, Ryan Star segített, aki az első naptól jelen volt a felvételek alatt. Star saját maga is több albumot adott ki, dalai hallhatók a Lie To Me és a Vampire Diaries sorozatokban is, de különböző tv-műsorokban, így például a Rock Star: Supernova című amerikai sorozatban is dolgozott, többek között Tommy Lee és Jason Newsted közreműködésével.

Az így felvett lemez a Perfect World címet kapta, és 2016 tavaszán jelent meg. „Igazi mérföldkőként éltük meg ezt a lemezt. – mondta el az énekes, Robert Pettersson. - Még sosem éreztük ilyen jól magunkat a felvételek alatt, és azt hiszem ez jól hallható a lemezen is. Egy olyan csapattal vettük magunkat körbe, amelynek tagjai velünk együtt szeretnék megismertetni a Takida zenéjét Skandinávián kívül is.” Az azóta több sikeres turnén túljutó csapat legfrissebb kiadványa az idén májusban megjelent kislemez, mely a Master címet kapta – ehhez a dalhoz videó is készült, amelyet itt láthatunk:

Év végi turnéja során a Takida végre Budapestre is eljut, december 2-án játszanak a Dürer Kertben. Velük tart a Smash Into Pieces: az elektronikus rock and roll csapat az Amaranthe oldalán már járt Magyarországon, így különleges színpadi produkciójukat már akkor megismerhettük. A rock, a pop és az electro zene jellegzetességeit ötvöző svéd együttes ezúttal a novemberben érkező Evolver lemezt mutatja majd be. Boomerang című daluk videóját itt láthatjuk:

A turné harmadik fellépője a szintén Svédországból, Göteborgből érkező Writing the Future zenekar: a 2010-ben alakult csapat zenéje jól egyensúlyoz a zúzós metalcore és a friss, lendületes dallamok alkalmazása között. A szenvedélyes dalszerző munka, és az erőteljes, kirobbanó színpadi jelenlét egyaránt jellemző rájuk. Sick Of You című idei videójuk itt látható:

a Livesounds bemutatja: tAKiDA Live in Europe 2018
2018. december 2., vasárnap 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Takida, Smash Into Pieces, Writing The Future koncertek
Belépő: 5500 Ft, a koncert napján 5800 Ft
Jegyek kaphatók a www.tixa.hu weboldalon, a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában, valamint CD Pince, Headbanger és Hammer Zenebarlang üzletekben, és a Dürer Kertben.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.takidamusic.com/
https://www.smashintopieces.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/1221911787951558/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2314293821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása