Rozsdagyár

ELEFÁNT - Friss klip: Micsoda

A talajnélküliségtől meghasadó tudat őrülete

2018. október 16. - Felicium

39996548_2150912341649671_3277115834178207744_o.jpg

Felpörgött világban megtalálni önmagunkat - alapvető, ám mégis bonyolult kérdés áll az Elefánt legújabb, Micsoda című dalának és klipjének középpontjában.

A nyári koncertek között, gondolván az őszi időszakra, a zenekarnak volt alkalma alkotótáborba vonulni. Itt született meg a ’Micsoda’ is, amely a legalapvetőbb, ám mégis legbonyolultabb kérdést feszegeti: Ki vagyok én? Vannak élethelyzetek, pillanatok, amikor az ember nem nagyon találja magát a világban, elveszti lába alól a talajt, és nehezen szedegeti össze széthullott darabjait.  Ezt a pillanatot és érzést önti dalba az Elefánt, és ezt az érzést igyekeztek a klippel is még inkább alátámasztani. 

Valamiféle furcsa, önmagunkkal való meghasonulásról szól a dal. A talajnélküliségtől meghasadó tudat őrületét fejtegeti egy önmagunkkal folytatott belső párbeszéd formájában. Ezt az állapotot illusztrálja a zene a szöveggel oda és vissza. Mondanám, ha műértőnek akarnék tűnni. De leginkább fogalmam sincs.„ – mondja Szendrői Csaba a zenekar frontembere.

A klip rendezője a fiatal Hódi Levente, aki a megfeszített tempóban is pörgős és magával ragadó klipet készített a stábjával:

"Az ötletet Tóth Fabóval, a klip operatőrével, dolgoztuk ki. Minket a dalszöveg "Ki vagyok én" kérdésének bizonytalansága és zaklatottsága fogott meg, ez adta a történet vázát és végül a vizuális megoldásokat is ez ihlette. A klipet rekord idő alatt hoztuk össze egy nagyszerű stábbal, akiknek ezúton is köszönet kitartó és odaadó munkájukért. Külön köszönjük Bánföldi Szilárdnak nagyszerű alakítást, Zalka Mártonnak a csodálatos set designt és az Umbrella Kreatív Műhelynek, hogy támogatta és otthont adott a projektnek. Reméljük, legalább akkora örömmel és izgatottsággal nézi végig mindenki a klipet, mint amivel mi készítettük."

A dalt először az október 19-i A38-as single bemutatón hallhatja a közönség, amelyet rá egy napra, október 20-én megismétel a zenekar, azután pedig a vidéki koncerteken is hallható lesz a „Micsoda”.

Érdemes elmenni a zenekar őszi koncertjeire, hiszen ezt az időszakot követően a fiúk pihenőre mennek, ami alatt új zenéken dolgoznak majd. Így aki nem szeretne hosszú hónapokig Elefánt nélkül maradni, annak itt az idő megváltani a jegyét a hozzá legközelebb eső városban megtartandó koncertre.

41329175_2177793472294891_5626947383041458176_o.jpg

Elefánt őszi turnédátumok:

Október 19. – 20. – Budapest, A38
Október 26. – Miskolc, Helynekem
Október 27. – Pécs, PécsiEst Café
November 9. – Dunaújváros, Galéria
November 16. – Zalaegerszeg Keresztúry VMK
December 15. – Szombathely, Cinema
December 22. – Nyíregyháza, Club Hollywood

A dal a Launching Gagarin Records & Management gondozásában jelenik meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4214301777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása