Rozsdagyár

SPIRAL TOMB - EP-premier a londoni magyarokat is soraiban tudó heavy-doom csapattól

2018. október 31. - Kovenant

spiral_tomb.JPG

Még 2017 nyarán stúdiós projektként alakult meg londoni zenészekből a Spiral Tomb nevű formáció, mely  a klasszikus Sabbath-os súlyosságokat ötvözi a Maiden-jellegű dallamossággal és egy kis billentyűs színezéssel. Most meg is jelent a brigád bemutatkozó EP-je "The Dark Behind The Stars" címmel.

A zenekar jelenlegi felállása: Daniel Leons-Marder énekes, Sztrikinacz Róbert gitáros, Margitai István dobos és Lee Steele basszusgitáros. Dan, Rob és István már játszott korábban együtt a Hagstone nevű stoner/doom csapatban. A Spiral Tomb azzal a céllal alakult meg, hogy súlyos riffalapú muzsikát játsszon a tradicionális heavy metal dallamainak felhasználásával. A legfőbb hatásaik a Black Sabbath, a Grand Magus, Bruce Dickinson, a Candlemass és a magyar Wall Of Sleep. 

A banda 2018 májusában rögzítette a négyszámos bemutatkozó EP-jét, melynek dalait a lovecraftiánus egzisztenciális horror, a science fiction és a különböző kísértettörténetek ihlették. Az anyag végül október 11-én jelent meg a digitális platformokon (Spotify, iTunes, Amazon, Bandcamp), de tervezik, hogy az EP CD-formátumban is hozzáférhető legyen. 

A Spiral Tomb egyelőre két élő fellépésen van túl, de tervezik, hogy további koncerteket is adjanak az EP promótálására. Az együttes jelenleg a bemutatkozó stúdióalbum megírására koncentrál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5014335725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása