Rozsdagyár

ACCEPT - Kilépett az őstag, Peter Baltes basszusgitáros

2018. november 28. - Kovenant

accept2018e.jpg

A 2009-ben az amerikai Mark Tornillo énekessel visszatért német heavy metal legenda, az Accept mára végképp Wolf Hoffmann gitáros-zenekarvezető szólóprojektjévé vált. A csapat, illetve maga Peter Baltes basszusgitáros is ma hajnalban tette közzé saját FB-oldalán, hogy elválnak egymástól útjaik.

Peter Baltes 1976 óta volt tagja a minden idők egyik legkirályabb metalbandájának és Wolf Hoffmann gitárossal együtt nem pusztán szerző- és zenésztársak, hanem évtizedes barátok is voltak. A klasszikus éra 1987-ben történt lezártát követően mindig is ők ketten jelentették az Acceptet: a tagság cserélődött, időszakos újjáalakulások többször is történtek, de az együttes szekerét ők együtt tolták.

Bár sokak számára az Accept Udo Dirkschneider énekes kiválásával (de tulajdonképpen a legendás nyolcvanas évek elmúlásával) megszűnt létezni, Hoffmann és Baltes 2009-ben, immár egy új frontemberrel ismét életet lehelt a bandába. Négy, tisztes színvonalú, de a korai anyagok minőségét el nem érő stúdióalbumot is készítettek, valamint a múlt héten jelent meg a "Symphonic Terror - Live At Wacken 2017" névre hallgató kiadványuk is, mely a Wacken-fesztiválos, nagyzenekari átirattal és kísérettel előadott koncertjük felvétele.

A hírek arról szóltak, hogy az egyszeri megmozdulásnak szánt produkciót az Accept turnévá tervezi bővíteni és véleményünk szerint itt lehet a szakítás okát keresni. Egyrészt ha egy kiváló metalcsapat a klisés és sajnos giccses szimfonikus parasztvakítást választja, akkor ott bizony echte kapuzárási pánikról beszélhetünk. Hoffmann mester 2016-ban saját projektjeként már kiadott egy igen gyászos minőségű szólóalbumot "Headbangers Symphony" címmel (brrrr ...), de úgy tűnik, művészi kiteljesedését a klasszikusok diszkóritmusban vonalán tervezi megvalósítani.

Egy teljes nagyzenekar megturnéztatása viszont iszonyatos költség, melyet kiadójuk, a Nuclear Blast semmiképpen sem vállalhat fel a jelen rockipari körülmények között, tehát nagy valószínűséggel a csapatnak kell azt saját zsebből kicsengetnie. Ez óriási rizikó: könnyen belátható, hogy a szimfonikus koncertsorozat projektje hatalmas bukó már első látásra is, melybe Baltes jó eséllyel nem akart már fejest ugrani. Azaz ismét a jó öreg pénz lehetett a szakítás oka. Sajnáljuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6014397750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2018.11.29. 14:09:18

sosem értettem ezt a szimfónikus metal kooperációt. Egyszer elment kisérletnek, de azóta...
süti beállítások módosítása