Rozsdagyár

Több mint 1000 rocker őrült bulizása, avagy ilyen volt az Ukk&Roll Fesztivál

2019. június 25. - Felicium

dsc_0444_sz_cikk.jpg

Korábban beszámoltunk már a Sümeg melletti kis faluban, Ukkon megszervezett 4. Ukk&Roll fesztivál első két napjáról, ami ITT olvasható. Azóta túl vagyunk egy őrült hétvégén, esőn, sáron és egy remekül megszervezett rockfesztiválon, ami 100%-ban a rock 'n roll és a szórakozás jegyében zajlott.

A pénteki nap egyik legfontosabb megmozdulása a Tűzmadár 20 éves jubileumi koncert volt. A zenekar több mint két éve adta utolsó koncertjét a budapesti ShowBarlangban, ami után mindenki visszavonult egyéb aktív projektjeibe, de természetesen nem felejtették el a rajongókat, akik már alig várták a 2019-et. A csapat elhozta a legtöbb kedvenc dalt és igazi best-of műsort adott, ám ha mégis maradtak volna hiányosságok, ősszel (szeptember 27-én) az Analóg Music Hallban a fővárost sem hagyják ki az ünneplésből, és ott is adnak egy feledhetetlen műsort.

dsc_0917_tm_csapatkepcikk.jpg

Természetesen egy fesztivál fontos része a napközbeni időtöltés is, amiről gondoskodtak a kempingben elhelyezett medencék, ami már az eleje óta szerves része az ukki megmozdulásnak, valamint az erdő is segítette a fesztiválozókat abban, hogy addig alhassanak, amíg csak jól esik. Emellett nem kellett túl sokáig várni az első zenei élményekre, ugyanis már délben kezdődött a műsor minden nap, méghozzá egy akusztikus produkcióval. Ez pénteken Stula és a főszervező Molnár Péter formációja volt, szombaton pedig a Rómeó Vérzik frontembere, Kovács Koppány adott egy különleges unplugged bulit.

dsc_0355_szcikk.jpg

A pénteki nap nagyszínpados fellépői is nagy sikert arattak, hiszen már a késő esti órákban, Rudán Joe és zenekara előadásán gyűlt össze a nagyérdemű, hogy meghallgassák Joe saját dalait és a remekül válogatott klasszikusokat, melyek közt volt Led Zeppelin, Whitesnake és Deep Purple szerzemény is. Később pedig a Depresszió robbantotta fel a színpadot best-of műsorával és látványvilágával.

A záró, szombati nap természetesen legalább olyan nívósnak ígérkezett, mint az előző napok, hiszen a P. Mobil exkluzív nyílt próbát és beszélgetést tartott a színházteremben, melyre a Mobil klub tagjait hívták meg, majd később az estét megkoronázták az "Aranylakodalom" jubileumával, melyre teljesen megtelt a sátor, amit ünnepi tűzijáték követett. Aznap szintén közel telt sátornak játszott a Stula Rock, akik az eső ellenére is rendületlenül nyomták a rock zenét, és a Rómeó Vérzik, akik minden évben hatalmas bulit adnak a fesztiválon. A színpadon egy születésnapra is sor került, két éve egy új gitár átadását láthattuk, idén pedig stílusosan egy Jack Daniel's került átadásra, valamint kibontásra.

dsc_0507_szcikk.jpg

A fesztivál zárásaként pedig a Feuer Frei Rammstein-tribute nívós előadását láthattuk, majd a minden évben utolsó fellépőként játszó Deresedő Wild Gerlicék játszott, akik hatalmas házibulival örvendeztették hajnalig az aludni nem akarókat. Az elmúlt napokban az abszolút pozitívumoktól volt hangos a Facebook és már most látszik, hogy rengetegen várják a jövő évi, ötödik alkalommal megrendezendő fesztivált, mely a zene mellett családi programként, nyaralásként és természetesen pihenésként is szolgál minden évben az idelátogatók számára.

dsc_0753_szcikk.jpg

dsc_0047_feuercsapatcikk.jpg

dsc_0324_szcikk.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5414910428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása