Rozsdagyár

HATVAN CITY HARDCORE - EP- és dalpremier: Falak

2019. augusztus 13. - Kovenant

hatvan_city_hardcore.jpg

Új, öttételes EP-vel jelentkezett a Hatvan City Hardcore: a HCHC második kislemeze a szolnoki Denevér stúdióban készült Cserfalvi "Töfi" Zoltán közreműködésével. Augusztusban jelenik meg egyelőre digitálisan elérhető formátumban. Az EP öt számot tartalmaz, négy saját és egy feldolgozásnóta formájában.

Egy híres magyar táncdalénekesnő, Kovács Kati Nem leszek a játékszered című dalát gondoltuk újra saját megszólalásunkra formálva. A zenekar a felvételek során irányelvként tűzte ki az élő, hangos, nyers hangzást, ami leginkább vissza tudja adni azt, ami a koncerten hallható tőlünk. A trió formában történő zenélés adta lehetőségek hallatszanak a lemezen, virtuózabb ritmusszekció és több tér jut a tagoknak ezáltal. A grafika Balogh Krisztián munkája.

Az EP beharangozója egy szöveges klip, mely már elérhető mindenki számára. Jellemzően a környezetvédelemről, az élet sokszínűségéről, a küzdésről, tenni akarásról szólnak a szövegek. Már vannak ötletek a folytatásra, folyamatosan készülnek újabb demók új nótákkal, melyek a következő anyagon lesznek hallhatóak. Egyelőre kiadó nélkül, szerzői kiadásban jelenik meg a korong. Vannak tervek egy esetleges nagylemez kiadásáról is, de ez még a jövő zenéje.

A zenekar az egykori Clone zenekar romjain alakult, mindenki régóta aktívan zenél különböző formációkban, projektekben. A zenekar hangzása és mondanivalója most ért be igazán ezzel az EP-vel. Ez lesz a következőn is, keverve sokféle stílussal a hardcore-on belül. Egyfajta crossover felfogás jellemzi a tagokat, nincs kikötés a stílusokon belül. A lényeg a nyers, hangos muzsika.

A Hatvan City Hardcore felállása:

Orjovics Ferenc - ének

Balogh Krisztián - ének

Ribár Károly - gitár

Fónagy László - basszusgitár

Csatai Zoltán - dob

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7715007082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása