Rozsdagyár

MIDNIGHT TEARS - Ahol a sivatag és a doom metal találkozik | Hazai Reménységek #44

2019. október 07. - Felicium

72598978_546330492779325_374285921442332672_n.jpg

Visszatér a Hazai Reménységek sorozat, rögtön egy vadonatúj zenekarral, akik meglepő módon a doom és groove metal vizeire eveztek. Nem gyakori itthon ez a stílus, azonban kellő odafigyeléssel igazán súlyos egyveleget hozott össze a Midnight Tears, akik "Dr. Plague" című bemutatkozó kislemezükkel a napokban jelentkeztek. Most egy villáminterjú keretében beszélgettünk velük.

Mikor és hogyan jött a zenekar ötlete?

Oravecz Richárd (szólógitár) és Vigh Dávid (dob) már jó ideje zenélt együtt hobbi/szórakozás szinten, aztán így alakult... egyszerűen: összefújta a szemetet a szél. Igazából a mostani felállás első fellépésétől kezdve érezzük, hogy most elindult valami.

Könnyen kialakult a jelenlegi formáció/tagság?

Nem, legkevésbé sem. Nagyon nehéz összehozni egy zenekart, hogy emberileg és zeneileg is össze legyenek hangolva és azt mondhassák, hogy működik a kémia.

Miért pont a doom/groove ötvözet a ti zenétek?

Richárd: A barátnőim mondták "szeretlek". Én meg azt mondtam, hogy "Zakk Wylde-ot és a Black Label Society-t szeretem." Komolyra fordítva a szót, annyi az egész, hogy ezeket a zenéket szeretjük, ezzel a stílussal tudunk azonosulni. Megvan benne minden: borzongás, erő, fájdalom... és az ellentét a világgal, mellyel nem értünk egyet.

Miről szólnak a dalok? Van egy központi téma vagy több külön történetet szeretnél majd inkább körbejárni?

A központi téma mindig is adott, a fény, melyet senki nem fog látni az alagút végén, illetve a vég, amit mindannyian egyedül fogunk megélni, de sohasem árt egy kis vérfrissítés, egy másik szemlélet, elvégre senki nem tudja mi fog rá várni, de attól függetlenül hinni kell valamiben... Mindenki döntse el, hogy miben.

A felvételek könnyen mentek? Stúdióban vettétek fel vagy otthon?

Az MRC Stúdió gondozásában vettük fel az EP-t. Amúgy könnyebb volt felvenni a korongot, mint lecipelni a felszerelést.

Mikor és hol lesz legközelebb koncert?

Erre könnyű válaszolni, december 7-én az Antal zenekar szervezésében, az S8-ban lesz egy adománykoncert, a Heim Pál gyermekkorház számára, de erre egy valamit tudunk csak mondani: Shake your fuckin' head!!

A koncertről bővebben ITT írtunk.

69263295_616774775523153_2906976385832583168_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6215207626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása