Rozsdagyár

KORUBAAN - Kozmikus kislemez készül, itt van róla az első dal

Dalpremier és interjú

2020. május 31. - Felicium

korubaan.jpg

A kozmikus drum&bass/electro-metal banda, a Korubaan mostanában két új, bolygóközi dalról is lerántja a leplet: május 31-én, azaz a mai napon az Origin című szám jelenik meg egy szöveges videóval, június 20-án pedig az Invasiont hallgathatjátok meg az összes digitális platformon. Feltettünk a srácoknak egy-két kérdést a megjelenés apropóján.

Az Origin című számotok bemutatja a Korubaan mint élőhely megtalálását, létrejöttét. Miféle bolygó a Korubaan? Valóban létezik ilyen nevű planéta vagy a képzeletetek szülte?

Korubaan: Korubaan egy vágyálom. Egy olyan vízió, ahol mindenki azt csinálhat, amit akar, 0-24 buli van. Ez egy mentalitás, amihez mi ezt a sztorit csatoltuk hozzá. Minden zenekar alakulásánál nagy kérdés a név. Mi is sokat gondolkoztunk, és arra jutottunk, hogy teremtünk egy világot. Egy folyamatosan dübörgő bolygót, ahol a buli nem áll le. Mivel mindannyian űr-őrültek vagyunk, így gondoltuk, hogy ezt az ideális világot egy bolygón keresztül mutatjuk be. Nem tudunk arról, hogy a hivatalos csillagász egyesületek vagy a NASA kézikönyvében szerepel-e a bolygó, de reméljük, minél előbb felfedezik.

Nagyon ütős, magával ragadó színpadképpel és show-elemekkel találkozhat, aki ellátogat egy koncertetekre. Az egyik legszembetűnőbb alak YdoboN, aki maszkot visel a színpadon. Mit jelképez ez az arcnélküliség, milyen ember, személyiség áll mögötte?

YdoboN: Rengeteg példa mutatja, hogy a maszk mennyivel nagyobb misztikumot tud adni egy előadónak. Ez is egy ok, de a fő ok inkább az a kettősség, ahogy két különböző személyiségjegyem próbál egymással dűlőre jutni. Egyfelől ott van az az énem, aki iszonyatosan szerepelni szeretne, a középpontban lenni. Megváltani a világot. Míg ott a másik, aki néha egy nagyobb társaságban inkább meg sem szólal. Valahogy úgy működik ez a sztori, mint a “Maszk” filmben. Az a személyiség oda van zárva, és csak akkor azonosulok vele, amikor rajtam a maszk.

Ez a második EP-tek, ami megjelenik. Nagylemezen még nem gondolkoztatok?

Korubaan: A zenei piac teljesen átalakult az internet elterjedésével. Nem nagyon látjuk értelmét a nagylemez kiadásának, hiszen nagyon kicsi a kereslet a fizikális anyagokra, és ha nem fizikálisan adjuk ki, akkor nem szükséges egyszerre 10-12 számot felvenni, ami rettentő költséges. Természetesen azért nem zárkózunk el előle, de úgy gondoljuk, hogy ennek még nem jött el az ideje. Nincs annál menőbb, mikor a kezedben fogsz egy bakelitlemezt, amire a saját zenekarod neve van nyomva, de ehhez még szükségük van pár évre. Most inkább arra törekszünk, hogy minél sűrűbben érjük el a közönségünket, amit EP-k és kislemezek kiadásával tudunk a legegyszerűbben megtenni.

Kövessétek a Korubaan-t a közösségi felületeken:
Facebook | http://bit.ly/kmm-krb-fb
Instagram | http://bit.ly/kmm-krb-ig
Spotify | 
http://bit.ly/kmm-krb-sp
Youtube | http://bit.ly/kmm-krb-yt

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr115731716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása