Rozsdagyár

AC/DC - Dalpremier: Shot In The Dark

2020. október 07. - Kovenant

acdc2.jpg

A brit-ausztrál hard rock banda, az AC/DC visszatért, ráadásul majdnem a klasszikus felállásban. Előző lemezük, a 2014-es "Rock Or Bust" (kritika ITT) kiadását követően számos szerencsétlen fejlemény hátráltatta a korong promócióját és a világ körüli turnét is.

Malcolm Young, az alapító ritmusgitáros, zenekarvezető időskori demencia miatt már korábban kénytelen volt távozni a csapatból, majd 2017 novemberében el is hunyt, helyére unokaöccsük, Stevie Young érkezett. Phil Rudd dobost, aki már a felvételek során sem volt a régi önmaga, kábítószerbirtoklás és gyilkosságra való felbujtás miatt tartóztatták le és ítélték végül pénzbüntetésre és majd' egyéves házi őrizetre, így őt Chris Slade ütős helyettesítette a koncerteken, aki a '90-es évek elején, a "The Razors Edge" album időszaka után tért vissza.

Brian Johnson énekes a turnézás során orvosai tanácsára hagyta ott az együttest, mivel maradandó halláskárosodást kockáztatott volna a folytatással, őt Axl Rose, a Guns N' Roses frontembere pótolta ideiglenesen. A teljes szétesést végül Cliff Williams basszusgitáros visszavonulásának bejelentése tette teljessé, aki negyven év után fejezte be zenei pályafutását.

Azonban úgy tűnik, hogy mégsem: a "Rock Or Bust" teljes felállásával adja ki az AC/DC új albumát november 13-án "Power Up" címmel, melyről az első kislemeznóta, a Shot In The Dark máris meghallgatható a hajtás után. Az anyagon az iparági pletykák szerint olyan dalok fognak helyet kapni, melyeken Malcolm és Angus Young dolgozott még a "Black Ice" album kiadása előtt (a csapat teljes diszkográfiájáról átfogóan ITT írtunk). 

Az albumon az alábbi dalok fognak szerepelni:

  1. Realize
  2. Rejection
  3. Shot in the Dark
  4. Through the Mists of Time
  5. Kick You When You're Down
  6. Witch's Spell
  7. Demon Fire
  8. Wild Reputation
  9. No Man's Land
  10. Systems Down
  11. Money Shot
  12. Code Red

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1716224480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabroca 2020.10.07. 19:28:28

ez a zene már nem hoz semmi újat, nem kéne erőltetni
süti beállítások módosítása