Rozsdagyár

THE BLINDMIRRORS - Megjelent a hazai punk'n roll banda első albuma

2020. október 12. - Kovenant

the_blindmirrors_promo_2020_2.jpg

A The Blindmirrors 2019 januárjában alakult, amikor is Faragó István Sztivi (ének és gitár) úgy döntött, hogy a Jolly Jackers-ből való kiválása után sem szeretne zenélés nélkül élni és alapít egy új zenekart. Idén szeptember végén pedig meg is jelent bemutatkozó stúdióanyaguk, az "Enjoy The Ride" a GrundRecords gondozásában.

Az első próbára 2019 februárjában került sor. Már rögtön akkor jöttek ötletek, amikből nem sokkal később megszületett az első saját dal (mely a nagylemezen a Can’t Stop Me Now címet viseli). Hamar megtalálták az összhangot és a következő egy év az album írásával telt.

2019 őszére minden dal elkészült és a zenekar levonult Balatonlellére, Domiék nyaralójába, mindennel, ami a felvételekhez kell, hogy rögzítsék a nagylemezt, mely nagyjából december elejére meg is történt.

Közben már folytak az egyeztetések az első, debütáló videoklipről és annak a forgatásáról. A klip az Enjoy The Ride című dalhoz készült, egy filmes csapat segítségével, február végén jelent meg és vele együtt a The Blindmirrors is kilépett a nyilvánosság elé. A klippremierre a Petőfi TV-n került sor:

 

A munkának nem lett vége Balatonlellén, mivel Pali kb. az összes szólóját feljátszotta újra otthon és egyéb dolgokat is javítgattak még a végleges keverés és a megjelenés előtt. A nagylemez véglegesítése nem volt egyszerű, mivel az ember a sajátját évekig tudná készíteni.

Azt hiszem ez volt életem legnehezebb munkája, amikor meg kellett felelni a saját szakmai maximalizmusomnak. Óriási segítség volt három zenésztársam, az utolsó időszakban ők voltak a füleim. Úgy gondolom, ez a lemez nélkülük és a maximalizmusuk nélkül nem sikerült volna ilyenre, ezt a lemezt négy ember készítette, ezért úgy gondolom, egyénileg is mindenki életében mérföldkő ez az anyag. Büszkék vagyunk rá, de már tervezzük a következőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4616236484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása