Rozsdagyár

BUTCHERS - 25 év után aktivizálta magát a magyar thrash csapat

2020. november 23. - Kovenant

butchers_1.JPG

Az 1988 - 1995 között létezett-alkotott-koncertezett thrash metal banda, a Butchers reaktiválta magát és közel 25 év után elkészített egy kislemezt. A felvételek a Supersize Recording stúdióban készültek Horváth Attish szakértő segítségével. Három dal került felvételre: a Kiégett szívek ’89-ből, a Füst, tűzvész, romok …, illetve a Magány ’92-ből.

Betlehem József gitáros az alábbiakat osztotta meg velünk a fejleményekkel kapcsolatban:

A néhai bandából basszusgitárosunk, Molnár Gábor sajnos már nem él (R.I.P.), a ritmusgitáros Takács Árpád nem kívánt újra hangszert fogni. Így a stúdióban ketten dolgoztunk, Dernanecz Zsolt (Deca) dobos a durva dobtémáit ütötte fel, jómagam Betlehem József (Dodó) pedig minden mást - gitárok, basszus és ének - tettem oda.

Ezen kívül sem a dalok témáin, sem a riffeken, sem a szövegeken sem pedig a dalszerkezeteken nem változtattunk semmit az eredetileg megírtakhoz képest. Minden maradt a régiben. A profi körülmények és Horváth Attish munkája révén viszont úgy szól az anyag, mint számunkra még soha! Nagyon örülünk, mert végre tényleg hallatszik, hogy mit is nyomtunk jó 25 évvel ezelőtt! 

És hogy ez érdekes-e még 2020-ban, ezt döntsék el az old school és a fiatal metalosok. Jelenleg készül az album borító, pár hét múlva szeretnénk feltölteni az anyagot a letöltő oldalakra és egyúttal a jelentősebb csatornákon megpromózni, hogy minél többen értesülhessenek róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4716296918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása