Rozsdagyár

ICED EARTH - Jon Schaffer, a banda főnöke is a Capitoliumot megrohamozók között volt

2021. január 07. - Kovenant

js.jpg

Az összesen négy halottat követelő, több mint ötven letartóztatottat és a Nemzeti Gárda bevetését eredményező tegnapi amerikai zavargások az egész világon óriási hullámokat keltettek. Az eddig Amerikában nem tapasztalt jeleneteket a média egyenesen lázadásnak, puccsnak és belföldi terrorizmusnak minősítette és sorra ítélte el az eseményeket a teljes politikai osztály, oldalaktól függetlenül.

A szövetségi fővárosban, Washington, D.C.-ben a regnáló amerikai elnököt, Donald Trumpot támogató több tízezres tüntetést követően a jelenlévők kemény magja, több száz fő egyszerűen megrohamozta a szövetségi törvényhozást, a Capitoliumot, áttörte a rendőrsorfalat és bejutott magába az épületbe, többek között több ismert szenátusi képviselő irodájába és a szavazóterembe is.

Fényképek is árulkodnak arról, hogy a randalírozó tömegben ott volt Jon Schaffer, az amerikai heavy metal csapat, az Iced Earth gitáros-dalszerző főnöke is, aki ráadásul korábban egyértelműen beazonosíthatóvá is vált, mert még az ostrom előtt nyilatkozott a német Die Welt hírcsatornának a felvonulók egyikeként. Schaffer régóta ismert volt vírus-szkeptikus és a központi kormányzat hatalmát ellenző politikai nézeteiről, melyeket rendre be is épített zenéjébe. 

js2.jpg

A zenész, illetve az Iced Earth jövőjének ezzel minden bizonnyal vége: több republikánus és demokrata vezető és szenátor, valamint Chris Miller ügyvivő védelmi miniszter is jelezte, hogy a Capitoliumba betörő személyek szövetségi szintű bűncselekményeket követtek el, így ilyen vádakkal is fogják bíróság elé állítani őket, azonosításuk megindult. Közösségi felhívást is intéztek a hatóságok mindenki felé, aki fénykép- vagy videofelvételekkel rendelkezik a tömegről, hogy azokat adják át a nyomozás céljából.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6916375864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása