Rozsdagyár

THE LICKERISH QUARTET - Threesome Vol.2 EP (2021)

2021. január 10. - chris576

ljx124_800.jpg

Van, amikor nem a szerkesztőségünkbe eljuttatott promókból szemezgetek, hanem a kedvenc streaming-szolgáltatóm katalógusában keresgélek magamnak valamit a frissen megjelent anyagok közül. Most például a The Lickerish Quartet nevű formáció legújabb EP-jébe hallgattam bele szimpla kíváncsiságból.

A 2017-ben a napsütötte Kaliforniából elstartolt amerikai csapat (Roger Manning Jr. – billentyűs hangszerek/ének, Eric Dover – gitár/ének, Tim Smith – basszusgitár/ének, Jeremy Stacey (King Crimson) - session-dobos) zenéje nem éppen metal, inkább simán csak rock, annak is egy alteros, itt-ott progos vonulata. Tavaly jelent meg a bemutatkozó anyaguk szintén egy EP képében "Threesome Vol.1" címmel. Megmondom őszintén, jólesik a sok extrém zene után ez a fajta könnyed, felhőtlen muzsikálás.

Megérkezett hát a kvartett második EP-je, mely egyenes folytatása az előzőnek és melyet egyszerűen csak "Threesome Vol.2"-re keresztelt el a zenekar. Mind a négy szerzemény önálló karakterrel bír, nem egy bizonyos ösvényen haladnak, hanem le-letérnek az útról egy kis kaland kedvéért. A Do You Feel Better? például egy könnyedén pulzáló, akusztikusan hangszerelt darab, a Sovereignty Blues pedig egy vidám, pattogós nóta, alteros ízekkel.

A The Dream That Took Me Over a popos vonulatot célozza meg, a záró Snollygoster Goon pedig egy amolyan pop-punk-féle örömzenélés. Az anyag mind a tizenhét perce kellemes zenehallgatást ígér, igaz, annak tudatában kell a lemezhez közelíteni, hogy metalt még nyomokban sem tartalmaz. A hangszerek arányosan, testesen, egymástól jól elkülönülve szólalnak meg, magyarán a stúdiómunka nem igazán hagy kívánnivalót maga után. A lemezborító pedig tetszetős, kifejező.

Kíváncsian várom a banda újabb termését, ugyanis a fülnek kifejezetten jólesik az általuk prezentált könnyed rockzene mondjuk egy death metal album után. Meg egyébként is egy kis vidámságot visz bele az ember szürke hétköznapjaiba, főleg így télvíz idején. Az EP 2021. január 8-án jelent meg a Stranger Danger And Tapes kiadó gondozásában.

8,5/10

the-lickerish-quartet-color2jaygilbert-775px.jpg

Fotó: Jay Gilbert 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1416379342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása