Rozsdagyár

BÁL - Klippremier: Csak az enyém

2021. január 21. - Kovenant

bal.jpg

A 2017-ben indult hazai egyszemélyes black metal projekt, a Bál mögött Rósz Bálint áll, aki rendkívüli gyorsasággal jelenteti meg stúdióanyagait. Most a tavalyi "Krampusz" című albumának Csak az enyém című tételére készült el egy atmoszferikus klip.

Eddigi legproduktívabb évem volt 2020, minden szempontból. Januárban kiadásra került az új album, a "Bú", mely a kazak/orosz Narcoleptica Productions révén elérhető CD-n. Az atmoszferikus katyvaszból disszonáns légkör született, a fájdalom és a homály ismét dominál a zenémben. Pár hónapra rá összehoztunk egy négytételes split-albumot a Brazil Far From Beyond csapattal és azt gondolom, a Vak látnok elég erős dal lett magamhoz képest. Ezek után szeptember 13-án megjelent a "Krampusz" album hét nyers, kegyetlen és fagyos számmal.

Ezen a lemezen csak magyar nóták jelentek meg, az intrón és az outrón kívül két versszakos dalszövegekkel. Ezt követte a "Hirsch", mely egy sokkal dallamosabb és letisztultabb hangzású anyag lett. Ennek az EP-nek az a története, hogy Smara Kand - akivel már elég régóta dolgozunk együtt, a barátom és egy varázslatos művésznő Ausztriából - küldött nekem egy videósorozatot dalszövegekkel német nyelven, hogy komponáljak alá muzsikát. A novemberben megjelent, hatszámos anyagból 4 dal, a kisfilm 4 felvonása, 2 dal pedig bónusz számok.

2021 tervei a következők: új BÁL-kiadványok létrehozása, projektek új művészekkel és olyanokkal is, akikkel már dolgoztam együtt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8716398750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása