Rozsdagyár

LACUNA COIL - Néma koncert Milánóban

2021. február 28. - Jurancsik Eszter

mg_0960s-696x464.jpg

Egy évvel ezelőtt zárt be több ország, köztük Olaszország is a koronavírus miatt, amely akkortájt érte el Európát. A milánói Lacuna Coil a lezárások előtt érkezett haza dél-amerikai turnéjáról, a hatóságok pedig rá néhány napra országos karantént rendeltek el.

Cristina Scabbia, a formáció énekesnője többször beszélt e témáról, megkérve arra mindenkit, hogy ha lehet, maradjon otthon, kiosztotta a karantént megszegő honfitársait, és elmondta azt is: a COVID-19 nem olyan, mint egy sima influenza. A csapat tagjai gyakran hírt adtak magukról a bezártságból - edzettek, főztek, videojátékoztak, olvastak, mint ahogyan a legtöbb ember is tette a vesztegzárban.

Azonban most a milánói zenekarnak is elege lett a munkanélküliségből, a koncertek hiányából - nemcsak a bevételek esnek ki, hanem Cristina azt is elmondta: hiányoznak neki a turnék és a banda rajongótábora. 

Február 27-én, a lezárások első napjának évfordulóján egy különleges akcióban vett részt a zenekar: "L'Ultimo Concerto?" ("Az utolsó koncert?") elnevezés alatt több, mint 130 olasz együttes, zenész mellett ők is néma csendben állva emlékeztek e szomorú napra.

Ahogyan a videóban is látható, a Lacuna Coil tagjai felkészülnek a show-ra a milánói Alcatraz klubban, sminkelnek, a buli előtti izgalom jelei is látható rajtuk, ám amikor megjelennek a színpadon, nem csinálnak semmit - csak némán állnak, egy helyben, hangszereikkel és mikrofonjaikkal a kezükben. 

E napon egyébként az olasz kormány bejelentette: további szigorítások várhatók, mivel ismét egyre több koronavírusos esetet regisztrálnak. A csapat hazájában a járvány felbukkanása óta 2,9 millióan kapták el a fertőzést, 97 500 embert pedig végleg legyőzött a betegség.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9816443116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása