Rozsdagyár

BONECARVER - Evil (2021)

2021. március 26. - chris576

165307703_154812796508620_8727455663977168530_n.jpg

A Bonecarver névre hallgató spanyol technikás deathcore formáció tulajdonképpen már nyolc éve nyüstöli az ipart, de 2013-tól 2020-ig még Cannibal Grandpa név alatt zenéltek: tavaly döntöttek a névváltoztatás mellett, melynek miértjéről nem rendelkezem semmilyen információval, de minden elismerésem azért, hogy ezt meglépték…

A Bonecarver jogelődjének számító Cannibal Grandpa (édes Istenem!) lemezeinek tanulmányozását csípőből elodáztam, maradjunk annyiban, hogy tiszteletben tartom a nemes cselekedetet, mármint a névváltoztatást és inkább nem bolygatom a múltat. Szóval a banda "első" lemeze, az "Evil", mely az Unique Leader Records égisze alatt jelent meg 2021. március 5-én,  lesz az úgynevezett tiszta lap, és kizárólag ezt a korongot fogom górcső alá venni, mellőzve ezáltal bármiféle hasonlítgatást.

Hatalmas elánnal nyitja az albumot a Revolver című tétel: a hangszeresek feszes, technikás játéka rendesen gyomron vágja a hallgatót, az énekes brutál hörgése pedig felteszi az i-re pontot. A djenttel felturbózott dalt valósággal szétfeszíti az energia, az ember legszívesebben nekiállna rá házat bontani vagy valami ilyesmi.

Az Overtorture is kegyetlenül hasít, viszont ebben a dalban sajnos egyre inkább kezdi kidomborítani az énekes azt a fajta malacvinnyogást, melyből egy cseppnyi ízelítőt már az előző szerzemény során is volt szerencsétlenségünk megtapasztalni. Oké, valószínűleg a változatosságra való törekvés vezérelhette a frontembert, de szerintem mindenki jobban járt volna, ha ennek a Chris Barnes-féle hallójárat elleni terrortámadásnak a gondolatát még csírájában elfojtja.

A hangszeres játékra egyébként semmi panasz: nagyon komolyan tolják a technikás deathcore-t, hol szélvészgyors vadulások kíséretében, hol pedig középtempós, bivaly riffeléssel, valamint eszement groove-okkal megtámogatva. A The Scythe vadállat témái széles mosolyt ragasztottak az arcomra, de az énekes ezt hamar lehervasztotta, amikor belefogott a Chris Barnes-t  megszégyenítő vinnyogásába. Most komolyan, a következő SFU-lemezen akár duettet is énekelhetnének…

A Mallevs Maleficarvm is hozza az elementáris erejű technikás zúzdát, jókora black metalos atmoszférával megfűszerezve. A Wormhole kíméletlenül adagolja a djentes riffelést, a Moon Maniac pedig egy könyörtelen deathcore bomba. A többi dal elemezgetését kihagynám, de annyit elmondhatok, hogy egyetlen gyenge darabot sem találni köztük.

A Bonecarver "Evil" című debütalbumát nyugodt szívvel ajánlom a technikás extrém metal kedvelőinek, még annak ellenére is, hogy az énekesük néha bizony jól ráijeszt az emberre. A korong hangzása kifogásolhatatlan, a szerzemények nagyon jók. A frontembernek pedig ajánlom figyelmébe a legutolsó Six Feet Under-lemez instrumentális verzióját... Ja, hogy ilyen nincs? De kár...

8,5/10

165890227_2542017989428196_2187948129413041338_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr616481406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása