Rozsdagyár

THY CATAFALQUE - Klippremier: Piros-sárga

2021. április 01. - Kovenant

thy_catafalque2021.jpg

A Kátai Tamás vezette Thy Catafalque a Season Of Mist gondozásában június 25-én jelenteti meg tizedik soralbumát "Vadak" címmel, melyről az első dal, a Piros-sárga klipje máris megtekinthető a hajtás után (előző lemezükről ITT írtunk kritikát, Kátai Tamással készített videóinterjúnk pedig ITT nézhető meg).

A "Vadak" a Thy Catafalque tizedik albuma. A világ jelenlegi állapota mindannyiunkra hatással van, az én esetemben - azt hiszem - ez még több eszképizmust jelent. Mint az összes élőlény, mi is olyanok vagyunk, mint az erdei állatok, melyeket a halál végigüldöz az időn át és e dalok többsége a múltba vagy az ismeretlenbe történő menekülésről, elbújásról vagy elfutásról szól. A lemez nagyon sokszínű: sokkal több vendégzenész működik rajta közre, mint valaha, de elég sötét hangulatú is és néha súlyos hangzású. Azonban az első tétel egy könnyed, nosztalgikus nóta régvolt nyarakról, elveszett kertekről és a nap színéről: örmény duduk, tablá, dumbek, arab riq és fúvósok szólnak benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr816487812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása