Rozsdagyár

EXODIKON - Dalpremier: Az elmúlás kútja

2021. április 18. - Kovenant

exodikon.jpg

Elkészült az Exodikon első nagylemeze: a kilenctételes ”Árnyam útján" album zenészei a hazai extrém metalos közösségnek közel sem ismeretlen arcok, a Christian Epidemic- (és Cryptic Remains-) gitáros Borhidi Gábor Bálint és az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros-énekes mellett Hekele Attila (Elanor, Isatha) dobos és Pósfai Ferenc (Cryptic Remains) gitáros alkotják a zenekart.

Az album a H-Music gondozásában lát majd napvilágot, első körben pedig a HammerWorld magazin májusi számának CD-mellékleteként fog megjelenni. Az új albumot záró, Az elmúlás kútja című dalhoz a szöveges videót a lemezborítóért is felelős Száraz Bence készítette.

A szövegben a nihilizmus, keserűség, és a tehetetlen düh kivetülései fedezhetőek fel. Az univerzum bezár minket egy időburokba, melyet nem lehet áttörni, és a legvégén csak az üresség vár minket. Tehát miért higgyünk bármiben, beleértve magunkat is? A létezés ösztöne ettől függetlenül továbbra is reménysugárként pislákol, és ugyan szkepszissel párosul, de vár, és egy újabbat merít magából az elmúlás kútján. 

Ahogy a szöveg, úgy a zene is erre a kettősségre épül fel, sodró riffelés és hirtelen megállások váltják egymást, elhalkulással zárva a számot és a lemezt is egyben, nyitva hagyva ezt a végtelen küzdelmet. (Pósfai József gitáros-énekes)

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6916505420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása