Rozsdagyár

JOEY JORDISON - 46 éves korában elhunyt a Slipknot alapító dobosa

2021. július 27. - Kovenant

jj_1.jpg

46 éves korában elhunyt a Slipknot egykori alapító dobosa, Joey Jordison. A családja nyilatkozata szerint a zenészt álmában érte a halál.

A dobos a Slipknot alapítója és számos nótájának társszerzője is volt, ütősként alapvetően határozta meg a zenekar stílusát és megjelenését is. 2013-ban távozott a csapatból: a válás vélhetően nem önszántából történt, mivel többször is elmondta, hogy nem ő lépett ki az együttesből. 

A zenész 2018-ban beszélt először arról egy interjúban, hogy akut gerincvelő-gyulladásban szenved már 2010 óta és emiatt nem tudja használni a bal lábát a doboláskor, ráadásul hosszú ideig nem is diagnosztizálták nála a betegséget, így a rehabilitáció is megkésve kezdődhetett csak meg. Ennek ellenére a Scar The Martyr, illetve a Sinsaenum zenekarokban is ütősként játszott a Slipknotból történt távozását követően (a Slipknot legutóbbi albumáról ITT írtunk kritikát). 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1416640378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása