Rozsdagyár

HANGFOGLALÓ - Öröm a Zene döntő és díjkiosztó lesz az Analog Music Hallban

2021. szeptember 29. - Kovenant

kontraszt_2020-as_nyertes_foto_uhlar_brigi.jpg

Végéhez ér a Kárpát-medence legnagyobb zenei tehetségkutató sorozata a hétvégén. Az Öröm a Zene kétnapos döntőjében 26 zenekar mutatkozik be az Analog Music Hall színpadán élőben. A győztes 3,5 millió forintos jutalmazása mellett 10 kategóriában osztanak ki a szervezők díjakat olyan személyeknek, akik sokat tesznek a magyar hangszeres élőzenéért.

A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára – az NKA Hangfoglaló Program hathatós támogatásával – a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, illetve 6 határon túli. Október 2-án és 3-án e tehetségkutatók nyertesei mérik össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban.

A fináléba bejutott a Helka Banda, a Gomoly, a Bad Acrobats, a Kellene Kis Kert, a VelvetNoise, Fegyverneky Levente, a SnailGardN, a Chimpull, a Lanou, a 3AD, a Continoom, a Prove, a Paliék, az Arrange Service, az SFV, a Möbius, az A csajod, a DissOrder, a Porubszki Tamás, az egy5egy zenekar, a Heavy Brains, a Heavy Mountain Olympia, a WalkMan Szűcs Ádám, a Dirty Canvas, a Herself és a Deskavaary.

A teljes eseményről kép- és hangfelvétel készül, és kikerül az Öröm a Zene YouTube-csatornájára. A döntőben diadalmaskodó zenekar a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kap hangtechnikai berendezést, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A zenekarok produkcióit 8 tagú szakmai zsűri értékeli a helyszínen, melynek tagjai Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), valamint a 2019-es nyertes Antares zenekar tagjai, azaz Dér Dávid, Kolosai Ferenc, Kovács Botond és Pap Dávid.

Az Öröm a zene díjátadó ünnepséget október 3-án, a zenekari produkciókat követően rendezik meg, amelyen a Hangszeresek Országos Szövetsége átadja az idei év Öröm a Zene szakmai díjait is 10 kategóriában (az év zenésze – az év könnyűzenei rendezvényhelyszíne – az év zenepedagógusa – az év felfedezettje – az év hangmérnöke – az év hangtechnikusa – az év világosító és látvány technikusa – az év hangszerjavító műhelye – az év zenei újságírója – az év különdíja) a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2816704352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása