Rozsdagyár

BUTCHERS - Megjelent az új EP

2021. október 16. - Kovenant

butchers_3.JPG

A tavaly 25 év után újra aktivizálódott hazai thrash metal csapat, a Butchers új EP-t jelentetett meg "Félelmek közt élni" címmel, mely három dalt tartalmaz az 1990-es  és 1991-es anyagokból.

Az időutazás nem igazán (a tervezett) fénysebességgel halad, de örülünk , hogy a tavaly év végén megjelent EP óta eltelt közel egy évben az élet sűrű teendői mellett legalább annyi időnk volt, hogy ezt a három dalt rögzítsük. 

A felvételeket újra a SuperSize Recording Stúdióban készítettük Horváth Attila (Subscribe) közreműködésével. Attilával nagyon megtaláltuk a közös hangot, tök jól ráhangolódott a dalainkra és igazán gördülékenyen mentek a felvételek. Klassz meglátásai voltak és sok segítséget nyújtott a munka során.

Az előző kislemezhez képest ("Füst, tűzvész, romok …") itt már sokkal jobban hozzányúltunk a régi dalokhoz, nem csak a jó minőségben való rögzítés volt a cél. Változtattunk hangoláson, dalszerkezeten, szólamokon, született új dalkezdés és befejezés is, itt-ott a szöveg is módosult. A végeredmény sokkal kiérleltebb, töményebb és erőteljesebb lett, mint eredetileg volt.

Mindez persze csak nekünk jelent újdonságot és izgalmat, nem hinném, hogy bárki más emlékezne még a 30 évvel ezelőtti dalaink eredeti megszólalására. Ettől függetlenül reméljük, lesznek néhányan, akik élvezettel hallgatják a mostani felvételt, akár ismerték a dalokat, akár most találkoznak velük először.

És az utazás itt még nem ért véget …

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr416723360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása