Rozsdagyár

PROJECT FOR A BETTER DREAM - Dalpremier: The Passing Of A King

2022. április 25. - Kovenant

project_for_a_better_dream_2.png

2022. április 19-én, alig 2 és fél hónappal az új EP megjelenése után a Project For A Better Dream zenekar egy friss, ütős szöveges videóval indította a tavaszi szezont. A téma természetesen az "Ascension" című lemez egyik száma, a The Passing Of A King.

Nagy dobással indult a tavasz: 2022. április 19-én megjelent a Project For A Better Dream új szöveges videója videója, amely a két és fél hónappal ezelőtt bemutatott EP, az "Ascension" egyik számához, a The Passing Of A King című tételhez készült. A projekt Rivasz Gergő munkája, aki egy szöveges videóból a lehető legtöbbet kihozva fantasztikusan izgalmas videót dobott össze a zenekar számára, akik ezúton is köszönik a sok befektetett időt és energiát.

Az EP számai közül négy egyetlen történetet mond el: egy fáraó távozását az élők közül, és utazását a túlvilágra. Ennek a történetnek az első fejezete a The Passing Of A King, amely a fáraó halálával kezdődik, akit a népe istenként tisztelt. De kiderül, hogy valóban isten is volt, csak egy halandó testbe zárva élte életét, nem tudván, hogy ő egy emberfeletti lény.

Lugosi Gergely „G”, a dalszövegek megálmodója így beszélt a számban elmesélt történetről:

Az elkerülhetetlen elmúlás pillanata hozta el a fáraó számára a felismerést, hogy ő kicsoda valójában: egy felsőbbrendű lény, és mégis halandó életet kellett élnie egy emberi testben, most pedig, bár nem tudja, hogy mi vár rá a túloldalon, alig várja, hogy maga mögött hagyhassa ezt a múlandó valóságot. Tehát ez a szám a fáraó elmúlásáról szól. Arról a pillanatról, ami a valóságban egy szempillantás alatt lezajlik, mégis spirituális síkon egy utazás az ismeretlen felé.

Ahogyan már korábban megtudhatták a rajongók, a zenekar az EP-n öt plusz egy új számmal készült a következő fejezetre új énekesükkel, Lugosi Gergely „G”-vel, melyek közül az első szám egy videoklip formájában debütált 2022 januárjában Prometheus címmel. A kislemez egy kitekintés a konceptalbumok világába, hiszen a számok többsége, főként a szövegek egy összefüggő történetet mesélnek el egy egyiptomi fáraóról.

A tavaszi-nyári szezonban még több dobással készülnek a srácok, amelyről közösségi média oldalaikon adnak majd részletesebb tájékoztatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1317816513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása