Rozsdagyár

METALLICA - Így szól az Enter Sandman, ha a The Beatles játszotta volna

2022. május 05. - Kovenant

beatallica.jpg

Kevés ikonikusabb metalnóta létezik, mint a Metallica Enter Sandman című szerzeménye. A The Beatles pedig minden idők talán legnagyobb, azóta is megismételhetetlen sikerű rockbandája. A Breakfast In Backstage elnevezésű francia nyelvű YouTube-csatorna most igen gondos és kreatív munkával úgy vette fel a dalt, mintha azt a brit zenekar játszotta volna el, egyenesen az időgépből kilépve.

Az így készült verzió külön szépsége, hogy a The Beatles szinte minden korszakát megidézi: a kezdeti slágeres, poposabb vonaltól az 1967-es, pszichedelikus "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" korong őrületén keresztül egészen a rockosabb dolgokig bezárólag. Természetesen előkerült a '60-as évek elmaradhatatlan szitárja is.

A csatorna természetesen egy bővebb videót is készített magáról a felvétel menetéről, illetve a közben felmerült ötletek beépítéséről is (szerencsénkre angolul feliratozva).

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2017824683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2022.05.05. 19:05:21

Öreganyámék erre ropták volna.
süti beállítások módosítása