Rozsdagyár

AZE N̈ - Megjelent a várpalotai hardcore banda új EP-je

2022. május 17. - Kovenant

aze_n.jpg

Az immár tízéves várpalotai hardcore brigád, az Aze N̈ zenekar immár ötödik EP-jét jelentette meg "A kötél kitart" címmel. A négyszámos kislemez immár teljes egészében meg is hallgatható a hajtás után.

A zenekar 2012 januárjában alakult, pont idén 10 éves. Mindenki kérdezi, hogy mi a tökömet jelent a nevünk, most ezúttal ebbe nem megyek bele. Lehoztunk 10 évet ezzel a furcsa névvel, innentől nincs mit magyarázni! Alapvetően hardcore-t akartunk játszani már az elején, az old school pozitív, agresszív energiáit befogva, de már beleszőni a saját felfogásunkat is.

Mondhatni, hogy az első pár év amolyan útkereséssel telt, amibe belejátszott, hogy gitáros, dalszerző poszton volt két tagcserénk, majd 2014-ben dobos poszton is váltottunk. Ebben a korai időszakban csináltunk két EP-t, az N címűt és a Fáj a jelent. 2014-től mondható talán, hogy az azt követő 6 év volt az eddigi legstabilabb időszakunk. Ez a 6 év volt amikor sikerült, rengeteg helyre eljutnunk és betenni a lábunkat a magyar hardcore/punk színtérre.

Megjártuk a színtér legjobb helyeit. A teljesség igénye nélkül: a Hell Villt, az SCHC fesztet, az Independent Voicest, a The Ride-ot, de mondhatom játszottunk mindenkivel és minden helyen, akit és amit szeretünk. Jártunk nagyobb fesztiválokon itthon, pl. Fekete Zaj, Rockmaraton. Játszottunk külföldön kis és nagy helyeken.

Ez a négy szám a zenekar életében egy több szempontból is nyugtalan időszakban született. Egyfelől a világ történései minket is nagyban befolyásoltak. A világjárvány, a lezárások, a társadalmi megosztottság, a populista politika régen nem látott reneszánsza, a sajtótermékek mindent alulmúló színvonala vagy a közösségi média felületek soha nem látott lealjasodása.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7717833973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása