Rozsdagyár

SOLIDITY - Dalpremier: Fake Sunrise

2022. május 18. - Kovenant

solidity2022.jpg

A budapesti Solidity második, "Evolution Of Prodigality" című albumán a komplex, melodikus riffek mellett most nagyobb hangsúlyt kaptak a modern jellegű progosabb témák, melyek a fele részben koncepciózus felépítésnek is köszönhetőek. Az erőteljes énektémákkal kombinált vokáltémák, hörgések, valamint egy jó adag elektronika az, ami összefogja és kiemeli ezt az albumot a többi közül. Nyolc új dallal és rendhagyó módon három bónusztétellel jelent meg a lemez a májusi HammerWorld mellékleteként. 

A Solidity zenekar megalakulása 2012-re datálódik, első, nyolcszámos bemutatkozó anyaguk azonban csak 2016-ban jelent meg “An Abnormal Collection” címmel, magánkiadásban. 2019-ben ugyan napvilágot látott négy új dal egy digitális EP formátumban, ám ezek végül vérbő előfutárai lettek csak az idén májusban a H-Music Hungary gondozásában boltokba került második nagylemezüknek.

Most a Fake Sunrise című dal szöveges videója tekinthető meg a hajtás után.

Az album beharangozójának választott Fake Sunrise című, szöveges videóval megtámogatott dalunk egyszerre tűnt befogadhatónak és megfelelően eklektikusnak ahhoz, hogy bemutassa, milyen zenei (sokk)hatások érhetik a hallgatókat a megjelenő korongon. 

Az intrót követő témákra cinikus hangvételű szöveg és dallamvezetés erősít rá, majd súlyos sötétbe taszítjuk a hallgatót néhány másodperc erejéig, ahonnan a refrén íve nyújt kapaszkodót, mígnem újabb körre indítjuk a hullámvasutat kiszállási lehetőség nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7917834745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása