Rozsdagyár

LANTERNI - Klippremier: Merger

2022. május 24. - Kovenant

lanterni_1.jpg

A Lanterni nevű hazai doom-sludge metal formáció megjelentette első dalát és klipjét Merger címmel, melyben közreműködik Susana García De Quirós (Grace Of Kairós, The Hostages Went Home), aki énekével még változatosabbá, atmoszferikusabbá tette a szám hangulatát. 

2017-re datálható a Lanterni (lantern-eye) megalakulása. Első lemezünk, a "Volatile Matter" 2019-ban jelent meg. Doom/sludge vonalon indultunk, de ahogy a zenekar összekovácsolódott, egyre több stílusjegy, experimentális elem jelent meg a zenében. Az Arkasszal, Band In The Pittel és az Entrópia Architektúrával 2021. december 31-én kiadott "Everending Story" című megosztott albumon hallható Thousand című nyitódal is a fenti szellemiségben készült.

Az anyag apropóján még egy szám került felvételre Miskolczi Marcinál, a Kepler stúdióban. A Merger lett a zenekar első klipjének alapja, melyet Kilencz Andris stábjával rögzítettünk a Soundgarden próbatermekben. 

A Merger az anyagi létezés, és a mentális űr egy húron pendülése. A Thousand tétellel párban egy folyamatosan zajló, és remélhetőleg belátható időn belül további gyümölcsöket hozó kreatív munka eredményei. Május 28-án újra hallhatjátok ezeket a nótákat is az S8-ban, ahová visszatér német testvérbandánk, az Abyss, a szlovák Besna turnépartnereként, és debütál a csepeli Razbora. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr917839075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása