Rozsdagyár

FÜLESBAGOLY TEHETSÉGKUTATÓ - Budapesten folytatódik a sorozat

2022. június 13. - Kovenant

fbtk2022bp.jpg

Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót július 10-én a Kobuci kertben. A nagyszabású könnyűzenei versenyen fesztiválfellépést, sajtómegjelenéseket, videókészítést és lemezkiadást is lehet nyerni. A szerencsések dalukkal bekerülhetnek a Petőfi Rádióba és magyar mozifilmekbe is.

A tehetségkutatón közel 30 nyereményt adnak át a szervezők. A díjak között szerepel tévés fellépés, rádiós játszás, videókészítés, lemezkiadás valamint fellépés a Művészetek Völgyében, a Harcsa Veronika Udvarban. A könnyűzenei versenyen megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. Újdonság a tehetségkutatók életében, hogy a MoodMedia háttérzene-szolgáltató jóvoltából egy döntős együttes egy dala bekerül nagyjából 500 helyre, köztük telekommunikációs cég üzleteibe, gyorséttermekbe, bútoráruházakba, hipermarketekbe és állateledel boltokba. A kiválasztott szerzemények minimum egy éven át napi rendszerességgel hangzanak el az üzletekben.

A Petőfi Rádió Különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt a három Fülesbagoly Tehetségkutató döntősei közül egy dalt, előadóit bemutatja, és a szerzeményt rotációban játssza. A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete több mint 90 tagjának, köztük Enyedi Ildikó, Hajdu Szabolcs, Orosz Dénes és Ujj Mészáros Károly rendezőknek megmutatja a döntős zenekarok dalait. Amennyiben valamelyik rendezőnek megtetszik egy dal, és beleillik egy készülő filmjébe, akkor a szerzőkkel egyeztetve felhasználja az alkotásába. A budapesti győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint. 

A versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet jelentkezni. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepedagógus, zenész. A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, az MVM, a Hangfoglaló Program és a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6417857025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása