Rozsdagyár

MASSACRE - Mythos EP (2022)

2022. július 03. - chris576

285492809_489683526299738_3929648000266147790_n.jpg

Tavaly októberben jelent meg az 1984-ben elstartolt floridai death metal alapvetés, a Kam Lee énekes vezette Massacre negyedik soralbuma (kritikánk ITT olvasható), és máris itt van tőlük egy újabb anyag EP formátumban, a négy dalt tartalmazó, tizenöt perc játékidejű "Mythos".

A tavalyi lemez nem hagyott bennem túlságosan mély nyomokat, de az még tisztán él az emlékezetemben, hogy részemről egyetlen negatívum sem lett akkor papírra vetve. Amikor meghallgattam az új EP-t, valami hasonlóra számítottam - és ez maradéktalanul be is jött.

A két bárdista eszement riffeléssel feszül neki a nyitótételnek (Behind The Serpent's Curse), melyben a norvég Cadaver zenekar frontembere, Anders Odden /Neddo/ vendégszerepel (múltkor Lee volt a meghívott, hogy feltoljon egy jófajta halálhörgést a Cadaver lemezére).

A The Dunwich Hour egy-két lassabb vagy éppen középtempóban fogant részt leszámítva viszonylag gyors, pörgős darab. Hasonlóképp száguld a következő tétel, a The Mythos That Lovecraft Built, viszont itt már kezd egy kissé egysíkúvá válni az anyag. A dolgokat a zárótétel (The Thing On The Doorstep) picikét változatosabb összetétele próbálja kisebb-nagyobb sikerrel a helyes útra terelni.

Most is ugyanazt tudom mondani, mint a "Resurgence" esetében: korrekt anyag, de lehet élni nélküle. Természetesen a Massacre-rajongók véletlenül se kerüljék meg a korongot, mert biztosan okoz majd nekik kellemes perceket a "Mythos", mely a Nuclear Blast kiadó gondozásában jelent meg július 1-jén.

H. P. Lovecraft-kedvelőknek is kifejezetten ajánlott, hiszen a zenekar megszállottja a művésznek, és ez rendre meg is jelenik a munkásságukban.

8,5/10

massacre_1_1_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4717873887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása