Rozsdagyár

NIGHTWISH - Hivatalosan is a csapat tagja lett Jukka Koskinen

2022. augusztus 23. - Jurancsik Eszter

299908979_610765700411384_4748171537031540333_n.jpg

Marco Hietala közel húsz év után, tavaly januárban tudatta a Nightwish rajongóival, miszerint elhagyja a csapatot. Döntésében krónikus depressziója éppúgy közrejátszott, mint a zeneipar kellemetlen üzleti része. A finn zenész akkor elmondta: nyugalmat szeretne és egy időre teljesen visszavonul a zenéléstől.

Nehéz helyzetben találta tehát magát a zenekar, hiszen épp akkor készültek első virtuális koncertjükre és turnéjukra, sőt, Tuomas Holopainen alapító-billentyűs fejében megfordult a feloszlás gondolata is. Ekkor került a képbe a Wintersun basszerosa, Jukka Koskinen, aki örömmel vállalta Marco helyettesítését mind a virtuális bulikon, mind a turnékon is, néhány napja pedig a zenekar Facebook-oldalán jelentette be, miszerint Jukka hivatalosan is a Nightwish tagja lett.

Örömmel jelentjük be, hogy kedves barátunk, Jukka Koskinen a csapat állandó tagja lett. Hihetetlenül hálásak vagyunk, hogy a turnékon is mellénk állt, így természetes, hogy hivatalosan is csatlakozik a zenekarhoz. 

- áll az együttes közleményében.

A Floor Jansen vezette banda turnéja főként a 2020 áprilisában megjelent "Human :II: Nature" című albumára épül (kritika ITT olvasható), azonban azt is tudni lehet, hogy már készül a csapat következő nagylemeze, amelyet a tervek szerint 2023 nyarán rögzítenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7717913895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása