Rozsdagyár

VEKTOR - A leszerződtetés után egy nappal dobta a bandát a Century Media kiadó

2022. szeptember 16. - Kovenant

vektor2022.jpg

A mai színtér egyik legigéretesebb technikás thrash metal bandája, a Vektor már három éve takaréklángon üzemel. 2019-ben a zenekarvezető, David DiSanto gitáros-énekes felesége, Katy DiSanto megvádolta férjét, hogy fizikai, szexuális és szóbeli zaklatást követett el ellene és az egyik ilyen jelenetről a mobiljával rögzített felvételt is közzétett.

DiSanto egy hosszas közleményben próbálta kicsinyíteni felesége vádjait, illetve célozgatott arra is, hogy a vádak sok ferdítést is tartalmaznak. A zenekar azonban összeomlott: igen rövid idő alatt mindenki lelépett az énekes-gitáros mellől és csak tavaly sikerült új felállást kialakítani. 2021-ben a Cryptosis társaságában megosztott EP-t jelentettek meg, ám legutóbbi soralbumuk, a 2016-os "Terminal Redux" (a zseniális anyagról ITT írtunk kritikát) már közel hatéves, így igen régóta nem jelentkezett komplett stúdióanyaggal a Vektor.

Szeptember 14-én aztán az együttes bejelentette, hogy leszerződtek a Century Media kiadóhoz és az új album is már készül, illetve hamarosan kiadásra kerül. A korszellemnek megfelelően az online tér erre a hírre felrobbant, minek következtében a Century Media egy nap alatt hátraarcot csinált és a következő közleményt tette ki hivatalos Facebook-oldalára:

A Century Media kiadó azonnal hatállyal szerződést bont a Vektor zenekarral.

Ennyit a közösségi média hatalmáról. Azonban kérdéses, hogy vajon a kiadó nem volt tisztában a három évvel ezelőtt is igen nagy port kavart történésekkel? Vagy ha igen, akkor miért szerződött le mégis a csapattal, illetve utána miért rúgta ki őket egy napra rá? Nagyon sok kérdés tisztázatlan még: eddig sem a kiadó, sem pedig a Vektor nem reagált a fejleményekre, mindenesetre az együttes már minden online felületéről leszedte a szerződéskötésről szóló összes hírt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8017933195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása