Rozsdagyár

PROJECT:FATED - Megjelent a hazai modern metal csapat bemutatkozó EP-je

2022. szeptember 18. - Kovenant

project_fated.jpg

A stúdióprojektként indult és jelenleg online formában próbáló és működő hazai csapat, a Project:Fated "Kristálypohár" címmel jelentette meg bemutatkozó EP-jét, melynek kapcsán a zenekar megosztott velünk néhány információt a megalakulásukkal és a további terveikkel kapcsolatban.

A zenekar története nagyon régre nyúlik vissza, de jelenlegi formájában körülbelül egy éve, 2021-től létezik. Két elválaszthatatlan barát és zenésztárs alkotja a banda magját (Gazsó Krisztián: dob, Tolnai Gábor: gitár,  basszusgitár), akik korábban 2000 és 2010 között együtt zenéltek.

Évek óta dédelgetett álmunk volt, hogy közös anyagon újra együtt dolgozhassunk. Eredetileg a több, mint tízéves, korábbi zenekaros ötleteinket szerettük volna modernebb formában megvalósítani, de olyannyira belelendültünk az írásba, hogy végül teljesen új dalok születtek.

A zenekarnál az idézőjel használata nem véletlen. Elsősorban projektnek neveznénk a felállást, mivel Krisztián Budapesten, Gábor pedig Németországban él. Így a klasszikus értelemben véve nem illene ránk a zenekar megnevezés, sajnos az a létforma kivitelezhetetlen. Nincsenek próbák, koncertek. Online vagyunk jelen a zenei életben.

Fated, mert hisszük, hogy ennek így kellett lennie, így volt megírva. Projekt mivoltunkból adódóan úgy gondoljuk nem is kell semmilyen stílus mellett letenni a voksunkat. Bármi jöhet a jövőben, amivel elégedettek vagyunk.

Mivel kettőnket tekintjük állandó tagnak, így azt a nem egyszerű megoldást találtuk ki az énekes pozícióra, hogy mindig felkérünk valakit ismeretségi körünkből, a zenei világból. Lovas-Mitru Tímea (Trunessia) neve még  egyeseknek ismerősen csenghet X-Faktoros múltjának köszönhetően. Timi kézenfekvő választás volt, mivel Krisztiánnal korábban együtt zenéltek (Wake On Burial), mindenki ismerte egymást, így nem volt kérdés a személyét illetően. Első három dalunk tehát az ő közreműködésével készült el. Szerintünk fantasztikusat alkotott.

Úgyhogy mi is megérkeztünk, itt vagyunk és nem is akarunk megállni. Még idén a tervek szerint négy dallal jelentkezünk, de ezekről majd a Facebook-csatornánkon osztunk meg részleteket, ha eljön az ideje. Az biztos, hogy a java még csak most jön!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3117934229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása