Rozsdagyár

ÖRÖM A ZENE TEHETSÉGKUTATÓ - Itt az utolsó lehetőség, koncertezz a Tankcsapda előtt!

2022. szeptember 22. - Kovenant

tankcsapda_2022.jpg

Végéhez közeledik az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat 2021-2022-es évada. A könnyűzenei verseny utolsó állomása a soproni, amit október elsején tartanak Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál néven. A megmérettetésre még jelentkezhetnek induló zenekar, a legjobbak többek közt a Tankcsapda előtt és a Strand Fesztiválon fellépési lehetőséget nyerhetnek.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Sopronban a Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivált október elsején a Hangár Music Clubban. A versenyen több értékes nyereményt adnak át a szervezők. A díjak között szerepel fellépés a Stand Fesztiválon, a Búgócsiga Akusztik Garden és a Hangár Music Garden klubokban, illetve előzenekarként a Tankcsapda előtt. A győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató október 8-9-i nagydöntőjében Budapesten, az Analóg Music Hallban. ahol a fődíj 3,5 millió forint.

- Úgy érzem, hogy ebben a helyzetben, amiben most vagyunk, covid után, egy háború közepén, a helyi közösségek, azon belül is a kis közösségek megléte és szerepe nagyon jelentős: ezek összetartó ereje a zene, és ezért is fontos a hangszeres élőzene – fogalmazott Kovács “QQ“ Attila, a Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál főszervezője. - Ahhoz, hogy ezek a fiatal, feltörekvő zenészek minél több fellépési lehetőséghez jussanak, nagyon fontos elem a tehetségkutatás. A több, mint egy évtizedes múltra visszatekintő Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál sok, ma már neves előadóművészt “termelt ki” és reméljük, hogy ez a sor folytatódik idén és az elkövetkező években is.

A versenyre szeptember 28-ig lehet jelentkezni. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb húsz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Kolosai Ferenc, a 2019-es Öröm a Zene-fődíjas Antares énekese, basszusgitárosa, Marczel Szabolcs, a Monyo Land operatív vezetője, Rozsonits Tamás zenész, zenei szakíró, Sárdy Barbara énekesnő, dalszövegíró, Szabó Áron "Vasaló" zenész és Tujmer "SUBA" Géza, a soproni gitárosok doyenje. A Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8617937552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása