Rozsdagyár

SZÉGYELLD MAGAD KATA - Dalpremier: Lepergetem

2022. szeptember 24. - Kovenant

szmk_1.jpg

Megjelent szerkesztőtársunk, kolléganőnk, Chloroform Girl formációjának, a Szégyelld Magad Kata névre hallgató akusztikus dark pop zenekarnak első kislemezdala Lepergetem címmel. 

A Szégyelld Magad Kata (a továbbiakban: SZMK) zenekar egy egydalos, alkalmi formációként indult 2021 júliusában, a NewSkool zenesuli nyári táborában. A kollaboráció célja egy szövegileg durva, viszont zeneileg kellemes, vidám dal létrehozása volt - egy olyan tábortűz melletti nótáé, mely felnőtteknek szól. Az alapötlet és az elengedhetetlen ukulele-szólam Samutól származott, a gitárkíséretet Dani, a szöveget és az éneket pedig Kata szolgáltatta. A közös munka azonban olyan sikeresnek bizonyult, hogy a formáció a dal felvétele után is együtt maradt, komoly célokat kitűzve maguk elé.

Az SZMK fő koncepciója a könnyed - de nem bugyuta - hangzás, és a sötét témákat feszegető, esetenként szókimondó, grafikus szövegek. Az SZMK dalok alapkövei: fülbemászó, de a négyakkordos hangzáson túlmutató dallamok, sötét humorú, de igényes, többrétű dalszövegek, és persze a zenekar alaphangulatát megadó, a hangzást az átlagosságból kiemelő ukulele. Az alapfelállásban rejlő kontraszt erős hajtómotornak bizonyult, a trió ugyanis 2021 szeptembere óta négy újabb saját dalt adott ki, és az ötletek azóta is megállíthatatlanul jönnek: a 

A Szégyelld Magad Kata első kislemeze szeptember 20-án jelent meg a formáció első négy dalával. A lemez könnyed, fülbemászó dalokat, de súlyos szövegeket tartalmaz: szó esik függőségekről, mentális problémákról és gyilkosságról, mindezt ukuleleszóra. A címadó darabhoz szöveges videó is készült. A dal azt az érzést dolgozza fel, amikor valaki üresnek érzi magát, de mégis vágyik rá, hogy vágyjanak rá, hiába tudja, hogy valójában semmit nem tud kínálni. A melankolikus téma ellenére a Lepergetem vidám, játékos melódiákkal dolgozik, melyek garantáltan a hallgató fülében maradnak a nap hátralevő részére. A felvételek a Creative Sound Recording stúdiójában készültek. A kislemez minden platformon elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6317938796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása