Rozsdagyár

F.O. SYSTEM - Dalpremier: Mire vársz?

2022. december 12. - Kovenant

f_o_system.jpg

Az F.O. System a ’90-es évek kultikus underground zenekara, melynek egyetlen lemeze jelent meg és 1991-ben be is fejezték a közös zenélést. Most azonban megtörték a 33 éves csendet: itt az F.O. System vadonatúj dala, amelyet január 28-án az Akvárium Klubban adnak elő először élőben.

Az F.O. System noha 1991-ben befejezte a közös zenélést, a rajongóik örömére 2006 óta minden évben összeállnak egy nagyszabású koncertre, hogy megidézzék kultikus dalaikat. Most azonban egy új szerzeményt is kiadtak. A dal alapja egy, a nyolcvanas évek végi próbai kísérletezésből született.

„Az eredeti basszusgitár és dob ötletek felhasználásával, valamint rengeteg új zenei ötlet, ritmika, harmónia és az énekdallam hozzáadásával készült 2022-ben. A szöveg is teljesen új, a jelenben íródott, a zenekarunk korosztályát is foglalkoztató érzésekről és gondolatokról” – árulta el a dalról Mátyás Attila. - „A Mire vársz? egy zenei és stílus beli időutazás. A ’80-as évek hangulatából indulva, egészen napjaink modernebb hangzásáig.”

A zenekar alapítói, Jerabek Csaba és Mátyás Attila azonban hozzátették, hogy habár az új dalnak egyelőre nem terveznek folytatást, a közös alkotómunka igazi élmény volt, a januári koncert pedig remek alkalom lesz arra, hogy végre közönség előtt is eljátsszák a dalt.

A jövővel kapcsolatban így fogalmaz Jerabek Csaba: "Az FO egy jelenés, időnként feltűnik, majd elhalványul és soha nem bizonyos, hogy valaha még előtűnik-e újra.”

Az azonban már biztos, hogy január 28-án, az Akvárium Klubban történelmi pillanatot élhetnek át a rajongók, amikor először hangzik el élőben is a Mire vársz? című dal. Az elővételes jegyek még elérhetők a LIVE NATION oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8418000668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.12.12. 20:33:45

Én várom a folytatást...
Jó kis anyagot hozhatnának össze.

Sajnos az F.O. rövidítés az elmúlt három évtized hazai és nemzetközi idiokráciájával elhozta azt a szintet, hogy van miért lázadni
süti beállítások módosítása