Rozsdagyár

PROJECT:FATED - Megjelent a hazai formáció új EP-je

2023. január 06. - Kovenant

project_fated_2.jpg

"Oblivio" címmel jelent meg a hazai modern metal csapat, a stúdióprojektként indult és jelenleg online formában próbáló és működő Project:Fated új EP-je.

A zenekar története nagyon régre nyúlik vissza, de jelenlegi formájában körülbelül egy éve, 2021-től létezik. Két elválaszthatatlan barát és zenésztárs alkotja a banda magját (Gazsó Krisztián: dob, Tolnai Gábor: gitár,  basszusgitár), akik korábban 2000 és 2010 között együtt zenéltek.

Évek óta dédelgetett álmunk volt, hogy közös anyagon újra együtt dolgozhassunk. Eredetileg a több, mint tízéves, korábbi zenekaros ötleteinket szerettük volna modernebb formában megvalósítani, de olyannyira belelendültünk az írásba, hogy végül teljesen új dalok születtek.

A zenekarnál az idézőjel használata nem véletlen. Elsősorban projektnek neveznénk a felállást, mivel Krisztián Budapesten, Gábor pedig Németországban él. Így a klasszikus értelemben véve nem illene ránk a zenekar megnevezés, sajnos az a létforma kivitelezhetetlen. Nincsenek próbák, koncertek. Online vagyunk jelen a zenei életben.

Ezúttal kicsit kibővítettük saját határainkat. Kevésbé direkt négy dalt hoztunk össze, egyúttal bemutatkozott két instrumentális szám is. Hálásak vagyunk, mert most két fantasztikus zenésztársunk is közreműködött. Kovács Attila „Penge“ barátunk, a kiváló Solidity zenekarból hallatja hangját a Vágytemető és Bánatfojtó dalokban; illetve Molnár Zsolt, az Inercy bőgőse, ezeréves cimboránk basszusgitározik a lemez címadó tételében. A  végeredmény, úgy gondoljuk, magáért beszél.

Az ének és dobfelvételek újra a Dobbázisban készültek, a gitárok pedig Gábor házi stúdiójában lettek rögzítve. Mindenképpen egy nyersebb, ugyanakkor élő hangzást szerettünk volna. Ebben Kiss József volt segítségünkre, aki messze túlszárnyalta az előzetes várakozásainkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9118019884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása