Rozsdagyár

NERVOSA - Diva Satanica is elhagyta a zenekart

2023. január 28. - Jurancsik Eszter

3540350698_photo.jpg

Az eredetileg brazil tagokból álló Nervosa 2020 folyamán lett nemzetközi formáció, amikor is az akkori énekes, Fernanda Lira és a dobos Luana Dametto elhagyták a csapatot, a Crypta nevű bandában folytatva karrierjüket.

Prika Amaralhoz a spanyol Diva Satanica (Bloodhunter), a görög Eleni Nota és az olasz Mia Wallace csatlakozott, majd 2021 februárjában megérkezett a vérfrissítésen átesett csapat "Perpetual Chaos"című albuma is (kritika ITT olvasható).

Tavaly nem várt nehézségek merültek fel a zenekar háza táján, ugyanis a dobos Eleni egészségi gondjai miatt úgy döntött, elhagyja az együttest, a gitáros Mia pedig családi problémák miatt nem tudott a csapattal tartani az év végi latin-amerikai turnén. Eleni helyére Nahir "Nanu" Villalba érkezett, ám ő decemberben tisztázatlan körülmények között távozott. Decemberben Helena Kotina, aki ideiglenesen Miát helyettesítette a koncerteken, állandó tagként került bemutatásra - mint kiderült, Prika már jó ideje gondolkodott egy második gitáros felvételén.

Időközben azt is megtudhattuk, hogy a Nervosa dolgozik az ötödik lemezen, tegnap azonban újabb váratlan hír látott napvilágot: Diva Satanica, alias Rocio Vázquez, a zenekar énekese is búcsút intett a bandának. Döntésének hátterében személyes okok állnak, erről ő maga számolt be:

Mindig nehéz egy ilyen posztot megírni, de ha muszáj, akkor muszáj. November óta nem vagyok tagja a Nervosának, ennek értelmében nem vettem részt az új album körüli munkálatokban, ahogyan nem vagyok felelős azon döntésekben sem, amelyek a közelmúltban történtek a zenekarban. Az egyetlen ok, amiért a távozás mellett döntöttem, a csapaton belüli nézeteltérések és az, hogy a döntéseket illetően nem tudtunk közös nevezőre jutni.

- vezette fel döntésének hátterét az énekesnő, majd így folytatta:

Ez a fejezet tehát lezárásra került az életemben, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott ezen az úton, különösen a Napalm Recordsnak, amiért megszavazták a bizalmat nekem, mint énekesnek. Megtisztelő, hogy e zenekar örökségének a része lehetek, és hogy ez a zenekar nők ezreit inspirálja szerte a világon. Végül pedig szeretném tisztázni, hogy ez a döntés nem befolyásolja a zene iránti szenvedélyemet, elköteleződésem a Bloodhunter felé nem változik, hiszen csapattársaim készségesen támogattak, amíg a Nervosa tagja voltam. Alig várom, hogy ismét útra keljek velük, és dolgozunk az új nagylemezünkön is, mely még az idén megjelenik. Minden támogatást nagyon köszönök, hamarosan látjuk egymást!

Prika időközben azt is elmondta: megtalálták új dobosukat és énekesüket, ám az ő személyükre márciusban derül fény, ekkorra tervezik kiadni ugyanis az új album első kislemezét.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7318035856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2023.01.28. 15:47:39

Kell ezt még erőltetni?
süti beállítások módosítása