Rozsdagyár

WINGER - Így csinálta ki az amerikai banda karrierjét a Metallica és a Beavis And Butt-Head a '90-es évek legelején

2023. március 15. - Kovenant

winger.jpg

A Kip Winger énekes-basszusgitáros-dalszerző vezette amerikai glam/progresszív metal csapat, a Winger a '80-as évek legvégén és a '90-es évek legelején két kiváló albummal vált igen gyorsan sztárrá hazájában. Az 1988-as "Winger" és az 1990-es "In The Heart Of The Young" lemezek mai füllel hallgatva is igen magas színvonalú, ráadásul slágeres anyagok, azonban a zenekar igen hamar a süllyesztőbe került, nem kis részben a Metallica és a Beavis And Butt-Head rajzfilm-sorozat kedvességének köszönhetően.

A remek zenészekből álló, ráadásul kifejezetten jó megjelenésű együttes hamar célpontjává vált az underground, illetve az extrém metal megmondóembereinek. Az idén megalakulásának 35. évfordulóját ünneplő brigád vezetője, Kip Winger az Appetite For Distortion podcast számára adott interjúban elmondta, hogy mi is történt a karrierjükkel.

A Metallica károsította meg a legnagyobb mértékben a megítélésünket. A Nothing Else Matters klipjében, illetve az A Year and A Half With Metallica című dokumentumfilmben Lars Ulrich darts-nyilakat dobál a falra kiszegelt poszterembe. A Howard Stern-show felvétele során Lars röhögve mondja, hogy "Igen, megdobáltam Kim poszterét, de ez nem személyes ügy volt." Ő sosem kért tőlem bocsánatot, de James körülbelül másfél éve felhívott és elnézést kért az egészért. Nagyon rendes dolog volt ez James-től. 

James az a fajta srác, akivel nagyon jó barátok lehetnénk. Őszinte volt és az egész nem úgy tűnt, hogy csak azért hívott fel, mert kötelességének érezte, aztán elfelejti az egészet. Több üzenetet is írt azt követően és mostanában is szoktunk írogatni egymásnak.

Nem hiszem, hogy Lars valaha is felhívna, hogy bocsánatot kérjen tőlem. De igazából azt is gondolom, hogy akkoriban mindannyian hülyegyerekek voltunk. És ők nyilvánvalóan azt hitték, hogy ez tök vicces. Számomra azonban nem vicces dolog a zenésztársaidat lejáratni és cikizni. De ki tudja? Úgy értem, csak ökörködtek egyet.

De mégsem hiszem, hogy rendes dolog lenne a zenésztársaidat fikázni. Mindenkinek megvan a saját véleménye a dolgokról, de ahogy öregebb leszek, egyre inkább felismerem, hogy hogy megy ez. Ha időt és energiát fektettél abba, hogy felvegyél egy dalt és kiadd azt, klipet is forgattál hozzá és keményen melóztál az egésszel, akkor nem érdekel, hogy tetszik-e nekem vagy sem, ez nem számít. Sok munkát fektettél bele és ezt minden szinten tudom értékelni.

A banda karrierjének az sem segített, hogy Mike Judge MTV-n futó rajzfilm-sorozata, a Beavis And Butt-Head sem kímélte a csapatot. Míg a két főszereplő Metallica- és AC/DC-pólókban feszítettek, az ugratások állandó céltáblájaként szereplő, meglehetősen ostoba Stewart természetesen mindig Winger-logós felsőt viselt.

stewart.jpg

Az ismét az eredeti felállással dolgozó Winger május 5-én a Frontiers kiadó gondozásában "Seven" címmel jelenteti meg új stúdióalbumát, melyről a Proud Desperado című tétel klipje máris megnézhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9518072544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santiago Hernandez 2023.03.17. 11:21:42

Azért az Easy Come, Easy Go című daluk tök jó volt. Persze, slágerrock, de ha ilyenek szólnának a rádiókban, akkor egy jobb világban élnénk :-)

gigabursch 2023.03.20. 11:14:36

Az új albumuk nagyon jól szól

@Santiago Hernandez:
Igazi puncimágnes zenekar volt.
süti beállítások módosítása