DONNA CANNONE - Dalpremier: Cross The Line

2020. szeptember 25. - Kovenant

donna_cannone.jpg

Reméljük, senkinek sincs Björn Strid túladagolása, de a svéd zenész ismét új bandában szerepel: a Donna Cannone formációban két volt Thundermother-tag, illetve Luca D’Andria basszusgitáros/énekes mellett Björn 'Speed' Strid is  szerepel, azonban most nem énekesként, hanem gitárosként. A dallamos hard rock csapat jövő év elején tervezi megjelentetni debütalbumát a Despotz Records gondozásában, most pedig a Cross The Line című nótával lehet megismerkedni. 

Tovább

AKHLYS - Dalpremier: Pnigalion

2020. szeptember 25. - Kovenant

akhlys_1.jpg

A Debemur Mortis istálló újabb izgalmas kiadvánnyal jelentkezik: az amerikai Akhlys öt év után, december 14-én  adja ki "Melinoë" címmel harmadik soralbumát. A black metal/ambient zenekar most a Pnigalion című majd' negyedórás tételével lehet megismerkedni a hajtás után. A banda mögött Alchameth áll (Nightbringer, Aoratos), aki ismét az őrülettel, a rémálmok, valamint az ősi ezoterikus tudás világával foglalkozik. 

Tovább

SPIRIT ADRIFT - Klippremier: Screaming From Beyond

2020. szeptember 25. - Kovenant

spirit_adrift_2020.jpg

Az amerikai heavy metal csapat, a Nate Garrett multi-hangszeres által 2015-ben indított Spirit Adrift október 16-án a Century Media gondozásában hozza ki friss stúdióalbumát “Enlightened In Eternity” címmel (előző korongjukról ITT írtunk kritikát). Az új dal, a Screaming From Beyond a halálról, a veszteségről, a gyászról és fájdalomról, valamint a túlvilágról vagy annak éppen a hiányáról szól. 

Tovább

MY DYING BRIDE - Dalpremier: A Secret Kiss

2020. szeptember 25. - Kovenant

mydyingbride2020e_1.jpg

A brit doom metal csapat, a My Dying Bride új EP-vel jelentkezik: a "Macabre Cabaret", mely a Nuclear Blast gondozásában érkezik november 20-án, három új dalt tartalmaz majd, melyek mindegyike a szexualitás és a fizikai vágy sötét, mindent elsöprő erejéről szól. Most az A Secret Kiss című nótával lehet megismerkedni a hajtás után (a banda idei stúdióalbumáról ITT írtunk kritikát). 

Tovább

P. MOBIL - Premier: Honfoglalás - Határok nélkül koncertlemez

Közkívánatra megérkezett, itt van!

2020. szeptember 25. - Felicium

p_mobil_2.jpg

Ma exkluzív premierben mutatjuk a mai napig aktív, sőt új dalokon is dolgozó kultikus magyar rockzenekar koncertlemezét. A felvételek a P. Mobil zenekar 2016-ban megrendezett nagykoncertjén készültek. A hanganyag a 2020-ban megjelent "Honfoglalás - Határok nélkül" című DVD-jén található (a kiadványról írt kritikánk ITT olvasható).

Tovább

OBSIDIAN KINGDOM - Meat Machine (2020)

2020. szeptember 24. - chris576

120136269_698703937668056_462234805741963266_n.jpg

Amikor egy általam nem igazán kedvelt zeneszámot naponta több ízben is végig kell szenvedjek, az számomra olyan, mint valami zenébe átültetett Stockholm-szindróma: egy idő után azon kapom magam, hogy elkezdem dúdolni azt a sz..rt, aztán még napokig ott zúg a fejemben a szövege, a dallama. Szerintem ez egy ösztönszerű alkalmazkodó-képesség, amely a túlélést segíti elő (arra még nem jöttem rá, hogy az enyémet-e vagy azét, aki miatt ezt az egészet el kell szenvedjem). Aztán van egy másik, szintén a túlélést elősegítő zenehallgatási forma, amikor is az ízlésünknek megfelelő muzsikát tesznek vagy teszünk be a lejátszóba. A következőkben az utóbbi jelenség kerül terítékre.

Tovább

DEMONICAL - Klippremier: My Kingdom Done

2020. szeptember 23. - Kovenant

demonical.jpg

Az Agonia Records jelenteti meg a svéd death metal gépezet, a Demonical új albumát "World Domination" címmel október 23-án. A hatodik soralbumon szerepel először az új énekes, Christofer Sätderdal, illetve tér vissza a csapatba az eredeti dobos, Ronnie Bergerstål. A korong az előző stúdióanyaguk, a 2018-as "Chaos Manifesto" nyomdokán halad, azaz klasszikus svéd halálfémet várhatunk a skandinávoktól, ahogy azt a My Kingdom Done című tétel is bizonyítja.

Tovább

HARLOTT - Dalpremier: As We Breach

2020. szeptember 23. - Kovenant

harlott_photo01.jpg

Az ausztrál thrash metal brigád, a Harlott a Metal Blade gondozásában november 13-án "Detritus Of The Final Age" címmel jelenteti meg legújabb albumát, melyen már az új tagok, azaz Glen Trayhern dobos és Leigh Bartley gitáros fognak szerepelni. Nem meglepő módon a csapat stílusa nem változott, azaz továbbra is gyors, fifikás thrash metalt kapunk az arcunkba. Most az As We Breach címmel lehet megismerkedni a hajtás után.

Tovább