HANDS OF DOOM - Újabb hazai stoner/sludge/doom zenei körkép

2018. december 09. - Felicium

hod_2018_front.jpg

Pár év kihagyás után ismét új válogatásanyag jelentkezett a hazai stoner/sludge/doom zenékkel foglalkozó Hands Of Doom portál. Erre a pár évre azért volt szükség, hogy ne mindig ugyan azok a bandák legyenek rajta újabb és újabb dalokkal. Mostanra azonban a hazai színtéren kinőtte magát egy újabb generáció, akik a megszokott tradícióktól kissé merészebbek, extravagánsabbak és némileg megszólalásukban is energikusabbak... Szóval, nem egy szokványos ólomsúlyokkal és sivatagi fuzzokkal megpakolt stoner/doom kollekcióra kell számítani. Bár súlyban és riffekben most sem lesz hiány. Igaz lesz rajta pár ismerős, régi név, de ők is változtak, vagy épp pihentek az elmúlt években.

Tovább

KING DIAMOND - Klippremier: Sleepless Nights

king-diamond_photo01.jpg

A legendás és kultikus dán metalintézmény, a King Diamond 2019. január 25-én jelentkezik új koncertanyagával, mely a Metal Blade gondozásában érkezik "Songs For The Dead Live" címmel. A kiadvány számtalan formátumban (DVD, CD, vinyl, Blu-ray) megrendelhető: most a klasszikus nóta, a Sleepless Nights koncertklipje tekinthető meg a hajtás után.

Tovább

CHILDREN OF BODOM - Klippremier: Under Glass And Clover

children_of_bodom.jpg

A finn melodikus death/black csapat, a Children Of Bodom új albuma "Hexed" címmel jelenik meg a Nuclear Blast kiadó gondozásában 2019. március 8-án (előző anyagukról ITT írtunk lemezkritikát). A rövid, pörgős, dallamos, és - ha tetszik - kifejezetten slágeres Under Glass And Clover pedig a frontember Alexi Laiho kedvenc dala a korongról, mely most klipet is kapott.

Tovább

ARCH ENEMY - Klippremier: Reason To Believe

arch_enemy_katja_kuhl.jpg

Új klippel jelentkezett a dallamos extrém metal színtér élcsapata, a nemzetközi tagsággal felálló Arch Enemy. Még tavaly jelent meg "Will To Power" című korongjuk a Century Media gondozásában (lemezkritika ITT), melyről most a Reason To Believe című ballada kapott bandázós-koncertezős klipet. A dalhoz megjelent kislemez B-oldalán pedig a '80-as évek kultikus brit pop-rock csapata, a Tears For Fears Shout című slágerének feldolgozása hallható.

Tovább

ROAD - Egyet Pesten, egyet Budán, egyet meg a Dunán!

Tripla koncerttel ünnepel a fővárosban a Road

image-2_2.jpg

A 2019-ben, tizenötödik évét betöltő Road zenekar három koncertre készül Budapesten! Az izgalmi faktort növeli, hogy mindhárom koncert más helyszínen és más tematikával lesz látható, persze három egymást követő márciusi napon. A domoszlói csapat mindig is híres volt arról, hogy képes a megújulásra, ha pedig valami jubileumot ünnepelhetnek, egészen biztos, hogy mindenkit képesek meglepni újszerű ötleteikkel. A jubileum jegyében egy hosszú hétvégén, három budapesti helyszínen, három, egymástól eltérő tematikájú bulival ünnepelnek majd.

Tovább

DREAM THEATER - Dalpremier: Untethered Angel

dream_theater_mark_maryanovich.jpg

2019. február 22-én érkezik az amerikai progresszív metal legenda, a Dream Theater tizennegyedik stúdióalbuma ""Distance Over Time" címmel az InsideOut Music kiadó gondozásában. Most elsőként az Untethered Angel című dalukkal ismerkedhetünk meg, mely kapásból sokkal jobban hangzik, mint a rettenetesre sikerült előző anyagukról bármi (a "The Astonishing" lemezkritikát ITT olvashatjátok).

Tovább

Két estén át ünnepel a 10 éves Paddy and the Rats

paddy_and_the_rats1_2.JPG

Dupla koncerttel zárja jubileumi turnéját a Paddy and the Rats. A zenekar december 14-én és 15-én a budapesti Barba Negrában lép fel, 10 éves pályafutását egy kétnapos szuperbulival ünnepelve. Az eseményre kétféle műsorral és extra showelemekkel készülnek a zenészek – lesz játék, harmonikapárbaj és vendégművészekkel közös produkciók, a banda tagjai ráadásul sört is csapolnak a közönségnek!

Tovább

Parádés jubileumra készül az Open Road Fest

Ezerrel hasít az Early Bird jegyakció

20_orf_01.jpg

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja, a Harley-Davidson Open Road Fest 2019-ben ünnepli fennállásának 20. jubileumát. A különleges alkalomra parádés show-val készülnek a szervezők, amelyre már most akkora az érdeklődés, hogy alig több, mint 1 óra alatt kapkodták el a Super Early Bird hetijegyeket. Ráadásul ez még csak a kezdet.

Tovább