EVERGREY - Dalpremier: Currents

2019. január 19. - Felicium

5bgreeage.jpg

Az AFM Records gondozásában új Evergrey album érkezik „The Atlantic“ címmel január 25-én. A svéd metallerek friss 10 dalos anyagára közel három évet kellett várni. Most egy héttel a megjelenés előtt újabb ízelítőt kapunk a Currents személyében (A 2016-os "The Storm Within" lemezről ITT írtunk).

Tovább

SWALLOW THE SUN - Klippremier: Firelights

47192635_10156842497299362_3974406828405555200_o.jpg

Újabb dallal jelentkezett a finn death/doom csapat, a Swallow The Sun. A zenekar legújabb szerzeménye Firelights címmel látott napvilágot a Century Media gondozásában, ahol ismét monumentális, lassan építkező, érzelmekkel dúsított hömpölygő tételt kaptunk. A idén nagylemezzel is készülnek, ami január 25-én "When A Shadow Is Forced Into The Light" címmel érkezik.

Tovább

JUNKIES & AURORA - Közös jubileumi koncert

hangos-punkos_rakendroll_tanchaz.jpg

Harmadik alkalommal rendez ’Hangos-Punkos Rakendroll Táncház’ néven közös koncertet a Junkies és az Aurora zenekar. A nagy népszerűségnek örvendő eseménysorozat idei bulijára február 1-jén, a budapesti Barba Negrában kerül sor, ahol speciális műsorral állnak színpadra a jubileumi évet ünneplő zenészek (facebook esemény).

Tovább

ADRYA - Klippremier: So Rare

_mg_9305.jpg

Az AdryA zenekar egyből egy friss dallal és a hozzá készült videóklippel indította az újévet. A 2019. január 4-én napvilágot látott So Rare-rel a zúzósabb When We Were One-hoz és a lírai hangvételű The Puzzle-hez képest egy hajszálnyival poposabb irányt vett a csapat, ám a koncertjeikre látogatók számos alkalommal meggyőződhettek arról, hogy a banda előszeretettel kísérletezik a hard-rock és a metál más zenei műfajokkal történő ötvözésével. Az "experimetal" formációról az év folyamán még biztosan fogunk hallani, konkrétumot ezzel kapcsolatban azonban egyelőre nem árultak el.

Tovább

HELEVORN - Dalpremier: A Sail to Sanity

46485499_10156297485463462_1177037024419381248_o.jpg

Öt év elteltével ismét teljesértékű albummal jelentkezik a spanyol melodic doom / death metalt játszó Helevorn. A 2014-es "Compassion Forlorn" album megjelenése után hazánkban is járt a csapat, számomra különösen szép emlék, mert az volt az első koncert, ahova mint sajtós mentem és fotóztam a rendezvényen, valamint írtam róla egy beszámolót (ami ITT olvasható). A zenekar friss lemeze "Aamamata" címmel január 23-án lát napvilágot a BadMoodMan Music kiadásában. A második kislemezes dal, az A Sail to Sanity pedig a hajtás után máris lefülelhető.

Tovább

ROTTING CHRIST - Edgar Allan Poe híres versét dolgozták fel

unnamed_25.jpg

Ezúttal egy különleges dalt jelentetett meg a görög Rotting Christ a február 15-én megjelenő "The Heretics" című 13. sorlemezéről, ugyanis Edgar Allan Poe híres "Holló" című versét zenésítették meg. A Season of Mist kiadásában érkezik a tízdalos korong, melynek grafikai munkáit Maximos Manolis végezte. A felvételek a Fascination Street Studiosban készültek, ahol többek közt olyan zenekarok fordultak meg, mint az Amorphis, Borknagar és Devin Townsend (a 2016-os "Rituals"-ról készített lemezismertető ITT olvasható).

Tovább

WITHIN TEMPTATION - Dalpremier: In Vain

Friss dallal jelentkezett a tavaly hazánkba is ellátogató Within Temptation. A zenekar legújabb, 10 tételt tartalmazó lemeze "RESIST" címmel február 1-én jelenik meg. Az album rengeteg modern hatást hordoz, de mégis megtartották a régi fontos elemeket is. Ez hallható a legújabb In Vain című dalban, melyhez egy szöveges videót is kaptunk.

Tovább