STONE MACHINE ELECTRIC - Darkness Dimensions Disillusion (2019)

2019. április 21. - Kovenant

cover_17.jpg

A radar alatt, a nagy és közepes kiadók árnyékában, de a szerzői kiadáson már túl egy teljes kis iparág működik: apró, egy-két személyes zenei istállók ezek, általában egy blog, online magazin vagy éppen egy lelkes zenész működteti őket és a megjelenéseik is hűen tükrözik hitvallásukat. Olyan zenekarok anyagai jönnek ki rendre náluk, melyek minősége általában rendben van (sőt, vannak egészen kimagasló produkciók is itt szép számmal), de a választott stílus vagy zenei világ egész egyszerűen nem fér bele még a metal fősodrába sem és talán pár száz emberen kívül igazából senkit sem mozgat meg a dolog.

Tovább

Rednex a 18. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztiválon

Egy legendás figura, Cotton Eye Joe Komáromban

18_naaf_02.jpg

Az amerikai folk legendás alakja, Cotton Eye Joe lesz a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál „díszvendége”. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex. Az egész világot meghódító, a 90-es évek svéd pop csillagai látványos show-val érkeznek Komáromba, hogy a V8-as motordübörgést amerikai country muzsikával fűszerezze.

Tovább

LORDS OF CHAOS - Hamarosan jön a norvég black metal mozi

lords-of-chaos.jpg

Közel tíz éve, mikor még gimnáziumba jártam, lehetett már olvasni a Lords of Chaos című könyvadaptációról, ám a kivitelezés egészen a tavalyi évig csúszott. Idén májusban pedig itthon is bemutatják a norvég black metal hőskorát feldolgozó filmet, mely a "A sötétség gyermekei" címet kapta.

Tovább

BREATH AFTER COMA - Woke Up In Babel (2019)

breath_after_coma_album.jpg

Nagyon szeretünk a rock-metal szcénában az „alternatív” jelzővel dobálózni, és ebben az én kezem is vastagon sáros. Alternatív metal, alternatív rock, de ha ez nem lenne elég, az alter mint olyan külön műfajjá nőtte ki magát kis hazánkban. De mit is jelent az alternatív? Az athéni származású, alternatív rockként aposztrofált Breath After Coma április ötödikén napvilágot látott albumát hallgatva rájöttem: ezt a szót újabban hajlamosak vagyunk a „jó” szinonímájaként használni.

Tovább

ACCEPT - Dalpremier: Life's A Bitch

accept2018d.jpg

Szimfonikus turnéra indul a német heavy metal legenda, az Accept. A tavaly év végén váratlanul kilépett az őstag basszusgitáros Peter Baltes, az ő helyére a szintén német Martin Motnik került, illetve a koncertek kapcsán Ava-Rebekah Rahman hegedűs is csatlakozik a zenekarhoz. A turné alkalmából a teuton veteránok egy meglepetés-kislemezzel is jelentkeztek: az A-oldalon egy vadonatúj nóta, a Life's A Bitch, míg a B-oldalon a Restless And Wild élő verziója kapott helyet.

Tovább

THE ODIOUS - Dalpremier: Repugnant

the_odious.jpg

Az Oregon állambeli progresszív death metal / prog-rock csapat, a The Odious "Vesica Piscis" címmel jelenteti meg szerzői kiadásban második soralbumát június 21-én. A korong öt évvel a bemutatkozó korongjuk után lát napvilágot. A The Odious az egyik legérdekesebb és legfrissebb hangzású banda: zenéjükben a post-hardcore, a dzsessz, a prog-rock és a technikás death metal találkozik. Ha túléled a a Repugnant című daluk első fél percét, akkor már nyert ügyed van. 

Tovább

PRIMAL FEAR - Blood, Sweat & Fear

primalfear2018_rene_van_der_voorden.jpg

A német heavy metal csapat, a Primal Fear a Nuclear Blast kiadó jóvoltából vinyl verzióban is megjelenteti első három stúdióalbumát, ennek alkalmából pedig eddigi utolsó anyaguk, az "Apocalypse" egyik tempósabb tételére (Blood, Sweat & Fear) készítettek el egy videót, melyet a 2018-as Európa-turnéjuk felvételeiből vágtak össze.

Tovább

MEMORIAM - Dalpremier: Shell Shock

memoriam_1.jpg

A brit Bolt Thrower romjain alakult és annak folytatásaként is működő veterán, régisulis death metal csapat, a Memoriam a Nuclear Blast kiadó gondozásában június 21-én jelenteti meg harmadik stúdióalbumát "Requiem For Mankind" címme (előző két lemezük kritikája ITT és ITT olvasható). Most a Shell Shock című daluk révén kaphatunk képet az új anyagról.

Tovább

SYMMETRY OF THE VOID - Klippremier: Divine Serenity

symmetry_of_the_void_gonczy_balint.jpg

Ahogy már korábban megírtuk, a budapesti dallamos death metal csapat, a Symmetry Of The Void Wolfheart főnökével, Tuomas Saukkonennel dolgozik együtt az új videó-, kislemez- és albummegjelenésen. Ennek első gyümölcse a Divine Serenity című dal, melynek klipje a hajtás után máris megtekinthető.

Tovább