VIOLET COLD – kOsmik (2019)

2019. március 22. - Chloroform Girl

334392_800.jpg

Nem tudom, rajtam kívül emlékszik-e bárki az egykoron az MTV-n futó Fur TV című sorozatra, melynek egy emlékezetes epizódjában Fat Ed úgy jellemezte az általa játszott zenét, mint „vegetáriánus-progresszív grindcore”. Akkor ezen persze még jót röhögtem és eszembe nem jutott volna, hogy egyszer azerbajdzsáni gótikus post-blacket fogok hallgatni. Irónia nélkül. Mi több, még tetszeni is fog.

Tovább

BATTLE BEAST - Klippremier: Endless Summer

battle_beast_jarmo_katila.jpg

A finn pop metal zenekar, a Battle Beast a mai napon, azaz március 22-én jelentette meg a Nuclear Blast kiadó gondozásában friss albumát "No More Hollywood Endings" címmel (előző anyagaik kritikái ITT és ITT olvashatók). Most a nyolcvanas évek euro-pop slágereinek hangulatát visszahozó Endless Summer című daluk kapott klipet.

Tovább

JINJER - Klippremier: Teacher, Teacher!

jinjer2_2.jpg

Az ukrán extrém metal csapat, a Jinjer a Napalm Records gondozásában idén januárban jelentette meg ötszámos EP-jét "Micro" címmel, melyről most a negyedik tétel kapott klipet. A videó az Amorphis és a Soilwork társaságában lezavart Európa-turné fellépésein készült felvételekből lett összevágva (előző soralbumuk kritikája pedig ITT olvasható).

Tovább

DEATH ANGEL - Dalpremier: Humanicide

deathangel2019a.jpg

Május 31-én "Humanicide" címmel a Nuclear Blast gondozásában jelenteti meg kilencedik soralbumát a veterán amerikai thrashbrigád, a Death Angel (előző lemezük kritikája ITT olvasható). Rob Cavestany szerint a lemez rendkívül változatos lesz, de magán viseli a zenekar eddigi stílusjegyeit és korrekt képet ad arról, hogy mit is jelent ma, 2019-ben a Death Angel. Most a címadó tétellel ismerkedhettek meg a hajtás után.

Tovább

TÝR - Hel (2019)

tyrhelweb.jpg

Týr mellett egyedül a Hamferð nevű bandát ismertem, mely a Feröer-szigetekről, ebből az alig ötvenezres lakosságú kis autonóm dán tartományból származik (az utóbbi csapat lemezének kritikája ITT olvasható). A Týr amolyan igazi északi viking metalt játszik, mely azonban teljes mértékben különbözik a stílusalapító Bathory albumaitól. Itt a szövegvilág, a mondanivaló és helyenként a melódiák utalnak a skandináv örökségre, a dalok azonban a klasszikus heavy/power metalban gyökereznek, megbolondítva néha amolyan Amon Amarth-jellegű dallamos death elemekkel, míg a gitárszólók esetenként a progresszív vonalba passzolnak leginkább.

Tovább

WHITECHAPEL - Klippremier: Hickory Creek

whitechapel_photo01_2.jpg

Március 29-én érkezik az amerikai deathcore csapat, a Whitechapel hetedik soralbuma "The Valley" címmel a Metal Blade kiadó gondozásában, most pedig egy teljesen tiszta énekkel felvett dalukra készítettek klipet (az eddig közzétett számok pedig visszatérést sejtetnek a súlyosabb hangzásukhoz). Az együttes előző lemezéről ITT írtunk.

Tovább

AMON AMARTH - Klippremier: Raven's Flight

amon-amarth_photo01.jpg

A svéd dallamos death/viking metal alapbanda, az Amon Amarth új albuma a Sony Music kiadó gondozásában és terjesztésében érkezik "Berserker" címmel május 3-án, melyről most az első kislemezdal, a Raven's Flight klipjét nézhetitek meg a hajtás után (a zenekar előző lemezéről ITT írtunk kritikát). A brigád június 12-én pedig a budapesti Barba Negra Trackben élőben is bemutatja a friss anyagot.

Tovább