WHITECHAPEL - Klippremier: When A Demon Defiles A Witch

2019. február 20. - Kovenant

whitechapel_photo01_1.jpg

A Metal Blade gondozásában március 29-én érkezik "The Valley" címmel az amerikai deathcore brigád, a Whitechapel új albuma (előző lemezük kritikája ITT olvasható). Most a When A Demon Defiles A Witch című tételre készült látványos és erősen korhatáros klip tekinthető meg a hajtás után.

Tovább

100 év az Open Road Fest színpadán

Bejelentésre került a jubileumi line-up

20_orf_zenei_program.jpg

Évszázadnyi minőségi zene és önfeledt életigenlés - erre készülhetünk a Harley-Davidson Open Road Festen. A szülinapi bulisorozatnak is beillő alkalom ugyanis összesen 100 év ünnepe lesz, hiszen a 20 éves fesztivál színpadán egymást váltják majd 10, 30 és 40 éves jubileumot ünneplő zenekarok.

Tovább

NAGY FERÓ ÉS A BEATRICE - Plágiumvád

fero.jpg

Legalább harminc éve visszatérő vád a magyar könnyűzenészekkel szemben, hogy előszeretettel nyúlnak le külföldi - főleg nyugati - kollégáiktól dallamokat, esetleg komplett nótákat is. Ez a probléma természetesen nemcsak Magyarországon áll fenn, hanem rendszeresen jelentkezik a legnagyobb sztárok esetében is: ezeknek az ügyeknek igen gyakran bírósági tárgyalás a vége, ahol szakértők bevonásával döntik el, hogy valóban történt-e plágium. Most az egyik legnagyobb magyar rockzenekarral, a Beatricével szemben merült fel hasonló kérdés.

Tovább

THE SCARLET - Dal- és klippremier: Start With A Shot

44617865_1875583279206351_8692763951676522496_o.jpg
"Start With A Shot" - buzdít új dalában a budapesti keltapunk zenekar, a The Scarlet. Az ír kocsmás / kalózos zenéjéről ismert csapat két éve adta ki "Hardfolk Shanties" című nagylemezét, így pont itt volt ideje, hogy halljunk valami újdonságot tőlük. Aki szeret koncerten ugrálni és headbangelni, biztosan imádni fogja a hazai hardfolk újabb gyöngyszemét. A dalt az ArtistFactory stúdióban vették fel a The Trousers korábbi dobosával, Cs.Szabó Zoltánnal, a videoklipet pedig Cseh Márton lőtte a bandáról a budapesti Próbazóna egyik próbatermében.

Tovább

KEN HENSLEY & LIVE FIRE - Koncert az A38 Hajón

kenhensley_03.jpg

Eseménydús 2019-re készül Ken Hensley: az idén 74 éves angol zenész rögzít majd egy lemezt, melynek Monsters and Machines lesz a címe, és új dalokat tartalmaz majd. Emellett dolgozik második könyvének kiadásán, és egy musicalen is, Born To Rock címmel. Szerencsére marad ideje koncertezésre is: Oroszország, Svédország, Norvégia és Csehország mellett Magyarországra is ellátogat. Budapesten május 22-én hallhatjuk az A38 Hajón, koncertzenekara, a Live Fire élén.

Tovább

RHAPSODY OF FIRE - Dalpremier: Master Of Peace

48170962_10156192846459302_6715454896583213056_o.jpg

Február 22-én, azaz jövő hét pénteken jelenik meg a Rhapsody of Fire legújabb stúdióalbuma. Az AFM Records gondozásában érkező korong 22 évvel a bemutatkozó anyag után kerül kiadásra, mely 12 vadonatúj tételt fog tartalmazni. A lemezről természetesen már több előzetes is megjelent, melyek közül a legújabb a Master Of Peace szöveges videója.

Tovább

ROTTING CHRIST - Megjelent és meghallgatható a The Heretics

unnamed_25.jpg

Február 15-én megjelent a görög Rotting Christ "The Heretics" című 13. sorlemeze. A Season of Mist gondozásában kiadott tízdalos korong grafikai munkáit Maximos Manolis végezte. A felvételek a Fascination Street Studiosban készültek, ahol többek közt olyan zenekarok fordultak meg, mint az Amorphis, Borknagar és Devin Townsend (a 2016-os "Rituals"-ról készített lemezismertető ITT olvasható). A kiadó szokásához híven most is már megjelenés előtt egy nappal közzé tette a teljes albumot, méghozzá mindenki számára hozzáférhető formában.

Tovább