HAMMERFALL - Készülhetünk a 2020-as turnéra

2019. július 22. - Felicium

hammerfall_2.jpg

Meghirdette 2020-as turnéját a Hammerfall: a svéd heavy metal zenekar Dominion címen adja ki új lemezét augusztusban, amit élőben jövőre, február 20-án mutat be Budapesten, a Barba Negra Music Clubban. Az ambiciózus nevű World Dominion (Világuralom) turné fellépéseire két szintén jól ismert csapat, a Battle Beast és a Serious Black is elkíséri Joacim Cans-ékat, akik a korábbiaknál is látványosabb koncertet ígérnek.

Tovább

Kispéntek a hajón: The Tumor Called Marla, Tiansen és PLASTICOCEAN az A38 tetőteraszán

img_20190721_010518_964.jpg

Csütörtök este váratlanul kettő programlehetőség nyílt meg előttem: ingyenes Omega-koncert a házunk előtti téren férjem és anyósom kíséretében vagy egy kis esti metálkodás az A38 hajón a The Tumor Called Marla, a Tiansen és a PLASTICOCEAN társaságában. És bár az Omega kétséget kizáróan zenetörténelem, én úgy döntöttem, hogy inkább a zene-jelenben szeretnék maradni, valamint egy ilyen kellemes nyári estén a hajó tetőterasza is kifejezetten vonzónak tűnt. Így, nem törődve vele, hogy egyik fellépő együttest sem ismerem, biciklim kormányát a Henryk Slawik rakpart fele irányítottam.

Tovább

THE DOORS - Dalpremier: Roadhouse Blues

while_his_new_book_may_light_some_fires_with_his_cohorts_from_the_doors_john_densmore_is_hoping_it_will_also_help_fix_the_fractured_state_the_iconic_group_s_alumni_are_currently_in.jpg

Hamarosan megjelenik a The Doors 1969-ben kiadott negyedik stúdióalbumának ("The Soft Parade") - ötvenedik évfordulója alkalmából - bónuszokkal felturbózott verziója a Rhino Records jóvoltából. Elsőként a Roadhouse Blues című dalt hallgathatjuk meg, melyet anno a zenekar billentyűse, Ray Manzarek énekelt fel és amely az egy évvel későbbi "Morrison Hotel" című korongon nyerte el végső formáját.

Tovább

PLASTICOCEAN - Klippremier: Tarts ki

plasticocean_bandphoto_2019.jpg

Megjelent a PLASTICOCEAN zenekar Tarts ki című dalához forgatott videoklip, az ősszel megjelenő "Békétlen" című lemez előfutára. Budapesten legközelebb július 18-án az A38 Hajó tetőteraszán a Tiansen és The Tumor Called Marla társaságában, majd augusztus 30-án a Barba Negra Trackben az AWS előtt találkozhat a közönség a zenekarral.

Tovább

BATUSHKA - Panihida (2019)

batushka-panihida.jpg

És akkor jöjjön az a Batushka, amit az alapító tag, Krysztof "Derph" Drabikowski visz tovább, aki egy személyben volt a zenekar megálmodója és kivitelezője, a kapitány, a banda motorja. A sztorit - gondolom - már ismeritek, de azért nagy vonalakban összefoglalásként annyit, hogy valamin csúnyán összekapott Derph és az énekes Bartlomiej "Bart" Krysiuk, melynek következményeképpen két részre szakadt a zenekar, továbbá mindketten ragaszkodnak a Batushka névhez, és míg a lengyel bíróság nem dönt a névhasználati jogot illetően, addig bizony egyszerre két Batushka is üzemel.

Tovább

BATUSHKA - Hospodi (2019)

batushka-hospodi_web.jpg

Az élet igazságtalan: létezik kettő Batushka, kettő Piramis, Black Sabbath-ból meg egy sincs… Az élet nem mindenkinek kedvez, sajnos. Na, de komolyra fordítva: a lengyel underground black metal harcosok, a Batushka körüli zűrzavar eredményezte kettészakadás akár pozitív végkifejletnek is tekinthető, hisz a rajongók mostantól duplán kapják a dózist kedvenceiktől. Ám a zenekartagok ezt a jelenséget már aligha élik meg pozitívan, sőt. Nyilván komoly hatalmi harcok dúltak a bandán belül, mely az osztódást, továbbá a pereskedést eredményezte a Batushka név birtoklásáért.

Tovább

SUICIDE SILENCE - Koncertfelvételen a Bludgeoned To Death

suicide_silence_2.jpg

Az amerikai deathcore brigád, a Suicide Silence "Live & Mental" címmel ma jelentette meg a Nuclear Blast kiadó égisze alatt koncertalbumát, mely az amerikai mentális betegek javára szervezett 2015-ös jótékonysági fellépésük élő anyaga. Az egyik legrégebben műsoron tartott daluk, a Bludgeoned To Death kellőképpen elementáris erejű verziója máris megtekinthető a hajtás után.

Tovább