SLIPKNOT - We Are Not Your Kind (2019)

2019. augusztus 19. - Dan696

slipknot_cover.jpg

Amikor olyan jelentőségű csapatról esik szó, mint a Slipknot, akkor tulajdonképen lehetetlenség objektívnek maradni, hiszen még ha nem is rajongó az ember, valamilyen minimális impulzus azért érte már az adott csapattal kapcsolatban. Legalább annyira, hogy el tudja helyezni magában. Aki viszont a '90-es évek vége környékén, 2000-es évek elején élte a fiatalságát, az lényegében nem tudta kikerülni a megismerkedést az iowai brigáddal.

Tovább

SACRED REICH - Awakening (2019)

sr-awakening_web.jpg

Van abban valami megindító és egyszerre átkozottul lenyűgöző, amikor egy csapat huszonhárom év után készíti el visszatérő albumát. Az amerikai thrash/groove metal legenda, a Sacred Reich pedig pontosan ezt tette: az 1996-as "Heal" után augusztus 23-án a Metal Blade gondozásában "Awakening" címmel jelenik meg ötödik sorlemezük és rendkívül furcsa érzés meghallgatni a friss anyagot. Mintha egy időgép hirtelen visszarepítene minket múltunk egy olyan pillanatába (valahol 1992 környékére), melyről már sosem gondoltuk volna, hogy valaha ismét meglátogatjuk.

Tovább

HAMMERFALL - Dominion (2019)

hammerfall_cover.jpg

A svéd Hammerfall minden bizonnyal úgy fog bevonulni a rocktörténelembe, mint a csapat, mely a grunge és az alt-metal által tarlóra vágott heavy metalt 1997-es "Glory To The Brave" című albumával visszahozta - nos, ha nem is a köztudatba, de legalább - tetszhalott állapotából. Ez kétségtelenül elvitathatatlan érdemük, azonban mindösszesen ezt az egy piros pontot tudom a képzeletbeli dicsőségfalukra odabiggyeszteni, mert van egy sokkal nagyobb bűnük is, ez pedig nem más, mint a mára mindent elborító retro-trend elindítása.

Tovább

ISOLE - Dystopia (2019)

867631.jpg

A doom metal klasszikus formája mostanában nem örvend túlzottan nagy népszerűségnek: a szép, fájdalmas, tiszta énekkel kísért epikus bandák helyét szépen átvették a széttorzított, porszívóhangzású gitárokkal operáló stoner/sludge doom brigádok vagy éppen doom/death csapatok, melyek inkább csak nevükben és hangulatukban viselik a stílus nevét. 

Tovább

EMERALD SABBATH - Interjú Michael Suilleabhainnel

68479248_1791027171044009_5214805538247802880_o.jpg

Idén februárban megjelent egy különleges album, melyet egy fanatikus Black Sabbath-rajongó hozott tető alá, mondhatni egy amolyan világszerte egyedülálló kezdeményezés eredményeképpen (a lemezkritikánk ITT olvasható). Az illetőt Michael Suilleabhainnek hívják, vele beszélgettünk az Emerald Sabbath projekt kapcsán.

Tovább

EMMA UNDRESSED - Klippremier: Engedd el

emmaundressed_2_1.jpg

Friss dallal jelentkezett a debreceni Emma Undressed, ami az első közös szerzemény Mesivel, a készülő "Léleklakat" című új lemezről. A címe jól össze is foglalja a mondanivalót, talán az eddigiekhez képest ennek legpozitívabb az üzenete. A klip pedig mindezzel összhangban egy zárkózott, kissé kívülálló lányról szól, akinek végül sikerül „elengednie” a korlátait és nyitnia az őt körülvevő világ felé.

Tovább

HATVAN CITY HARDCORE - EP- és dalpremier: Falak

hatvan_city_hardcore.jpg

Új, öttételes EP-vel jelentkezett a Hatvan City Hardcore: a HCHC második kislemeze a szolnoki Denevér stúdióban készült Cserfalvi "Töfi" Zoltán közreműködésével. Augusztusban jelenik meg egyelőre digitálisan elérhető formátumban. Az EP öt számot tartalmaz, négy saját és egy feldolgozásnóta formájában.

Tovább

Több mint 1500 amerikai autó randevúzott Komáromban

rednex_tj.JPG

Forró hangulat, benzingőzt és gumifüstöt okádó V8-as tengerentúli nagyvasak, sziklákon, farönkökön át száguldó motorosok és rock and roll – több mint 1500 amerikai autó randevúzott a hétvégén a nagykorúvá érett, immáron 18. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon.

Tovább