HEADCRUSHER - Interjú az underground tévéadás főszerkesztőjével, Kun Attilával

2019. október 17. - Kovenant

hc_logo.jpg

Folytatjuk a hazai metal underground színtér különböző (sajtós és kiadós) szereplőit bemutató sorozatunkat (a korábbi két cikk ITT és ITT olvasható). A harmadik részben a 2016-ban indult Headcrusher underground zenei magazin főszerkesztőjét, Kun Attilát kerestük meg kérdéseinkkel. A csináld-magad tévéadás kifejezetten a magyar földalatti metalszcénára fókuszál és ma az egyedüli ilyen jellegű rendszeres adás Magyarországon.

Tovább

IN MOURNING - Garden Of Storms (2019)

211991.jpg

A lassan húszéves svéd In Mourning pályafutását már jó ideje követem: a skandinávok a dallamos death metal szerkezeti alapjára elképesztően sok társstílus elemeit pakolják rá, így hozva létre valami egészen érdekes egyvelegét a kortárs metalnak. Melo-death, death-doom, post-metal, progresszív rock: van itt minden, ami belefér. Olyan érzésem van, mintha a csapat tudatosan figyelné a műfaj történéseit, trendjeit és jó érzékkel építené bele zenéjébe az aktuális trendeket és irányzatokat.

Tovább

DOGS FOR BREAKFAST - Suiru (2019)

68683641_10156853271139032_1485132251380318208_n.jpg

A rockzenét tulajdonképpen a lázadás szinonimájaként is lehetne dokumentálni. A lázadók zenéje bizonyos társadalmi normák, vagy éppen a hatalommal való szembenállás eszköze (bár, ennél azért jóval több, de ezt gondolom, nem kell magyarázni), mely évtizedek leforgása alatt hihetetlenül szerteágazó gyökeret eresztett a popkultúra világában és mára gyakorlatilag egy kiirthatatlan zenei kultusszá vált.

Tovább

ALUNAH - Violet Hour (2019)

cover_violet_hour.JPG

Lecsengőben a post-black metal hullám: az utóbbi egy-két évben a metal undergroundban helyét az okkulttal és a '70-es évek blues-rockjával átitatott stoner/doom/sludge metal vette át. Ugyanolyan divattrend ez, mint a többi, csak kicsiben: nem milliók, hanem százak-ezrek-tízezrek követik ezeket a bandákat szerte a világban, klubfellépések (jó esetben turnék), apró kiadók, de annál lelkesebb kultrajongók kísérik ezt a jelenséget. 

Tovább

BAEST - Venenum (2019)

cover_21.jpg

Mindig élmény megismerni egy-egy új csapatot. A 2015-ben életre hívott dán Baest egészen eddig az albumig valahogy teljesen kikerült. Pedig ezalatt a négy év alatt is volt kiadványuk kellő mennyiségben, konkrétan egy demót, egy EP-t és két stúdióalbumot számol a zenekar, ráadásul már a tavalyi bemutatkozó lemezüket, a "Danse Macabre" korongot is a Century Media Records jegyzi.

Tovább

BLIND CAVE SALAMANDER - The Svalbard Suite (2019)

bcs_cover.jpg

Az emberek (zenészek) szeretnek kísérletezni. Vannak sötét, melankolikus, depresszív hangulataink, szoktunk meditatív, relaxációs állapotokban lebegni, kikapcsolni, ellazulni, merengeni. Az elektro-akusztikus Blind Cave Salamander (Paul Beauchamp, Fabrizio Modonese Palumbo) egyesíti magában mindezen dolgokat: adott egy experimentális, sötét és depresszív hangulatzene, melynek segítségével teljes mértékben kizárhatjuk a külvilágot és egy különleges, lélektisztító utazáson vehetünk részt.

Tovább