OPEN ROAD FEST - Friss nevek: Europe, Glenn Hughes

Alsóörsre látogat a Europe és a Deep Purple egykori énekese

2019. január 15. - Felicium

europe_2.jpg

Rock ikonok találkozóhelyévé avanzsál a 20. szülinapját ünneplő Harley-Davidson Open Road Fest. Június 5 - 9. között Alsóörse érkezik a 80-as évek egyik legmeghatározóbb himnuszát jegyző  Europe, akik ráadásul most egy színpadon állhatnak a Deep Purple egykori énekesével, a legendás Glenn Hughes-zal.

Tovább

LÁMPÁS PUB - Progresszív rock est január végén

49898408_2217501904938447_4847580431370944512_o.jpg

Különleges estének ígérkezik a január 26-i koncert a budapesti Lámpásban a progresszív rock kedvelőinek. Elsőként a szegedi SKORE mutatja be, hogy tagcsere után is magas színvonalon művelik az elszállós, dallamos, de kemény és okos muzsikát, majd a Marcello's Mystical Mind (a 2017-es lemezükről ITT írtunk) vezeti be a hallgatóságot az elme útvesztőibe: misztikus utazás, néha jazzbe hajlóan ellazultan, időnként pedig fogcsikorgatva (facebook esemény).

Tovább

EVERGREY - Dalpremier: Weightless

5bgreeage.jpg

Az AFM Records gondozásában új Evergrey album érkezik „The Atlantic“ címmel január 25-én. A svéd metallerek friss 10 dalos anyagára közel három évet kellett várni. Most néhány héttel a megjelenés előtt egy koncert hangulatot és fényeket imitáló videoklip formájában jelent meg a Weightless című legúabb tétel (A 2016-os "The Storm Within" lemezről ITT írtunk).

Tovább

ZOLI BAND - Dalpremier: A Separate Peace

49774115_10156769936240281_2579430347204722688_o.jpg

Téglás Zoli idén év elején friss lemezzel készül, mely Zoli Band név alatt kerül majd kiadásra. A formációnak tagja még a remek hazai gitáros Lukács Peta és Szebenyi Dániel is. Az év második hetéhez egy újabb kiváló dal érkezett. Az A Separate Peace a "Death Or Liberty" albumon fog megjelenni, mely bizony hordoz némi Alice In Chains hatást. Ami a koncerteket illeti, az áprilisi turné utolsó két dátuma Magyarországon lesz, pontosabban Budapesten és Debrecenben.

Tovább

BEAST IN BLACK - Dalpremier: Die By The Blade

beastinblack_jarmo_katila_toni_kilpinen_2.jpg

A Nuclear Blast gondozásában február 8-án érkezik a Battle Beast zenekar soraiból méltatlan körülmények között eltávolított finn gitáros, Anton Kabanen nemzetközi tagsággal felálló új bandájának, a Beast In Black formációnak a második soralbuma "From Hell With Love" címmel (bemutatkozásuk lemezkritikája ITT olvasható). Most a Die By The Blade című nóta szöveges videóját nézhetitek meg a hajtás után.

Tovább

IN FLAMES - Dalpremier: I, The Mask

in_flames_2018_1.jpg

Március 1-jén jelenteti meg a svéd dallamos death / modern metal banda, az In Flames új stúdióanyagát a Nuclear Blast kiadó gondozásában "I, The Mask" címmel, melyről most a címadó tétel szöveges videója nézhető meg a hajtás után (előző lemezükről ITT írtunk kritikát). Ez lesz a svédek első albuma ebben a felállásban, mivel az őstagok közül egyedül már csak Anders Fridén énekes és Björn Gelotte gitáros maradtak a brigádban.

Tovább

SOILWORK - Klippremier: Witan

soilwork2018a_1.jpg

A svéd dallamos extrém metal banda, a Soilwork a mai napon, január 11-én jelentette meg a Nuclear Blast kiadó gondozásában új albumát "Verkligheten" címmel (előző korongjuk kritikája ITT olvasható). A Witan című slágeres dalukra klip is készült, január 25-én pedig Budapesten lépnek fel a Barba Negra Music Club színpadán az Amorphis és a Jinjer társaságában.

Tovább