ACCUSER - Klippremier: Phantom Graves

2020. szeptember 23. - Kovenant

accuser_2.jpg

A veterán német thrash metal brigád, az Accuser is új lemezzel készül: november 13-án jelenik meg "Accuser" címmel a Metal Blade kiadó gondozásában a banda új stúdióanyaga (előző korongjuk kritikája ITT olvasható). Most a Phantom Graves című tétel klipje nézhető meg a hajtás után.

Tovább

DEMONICAL - Klippremier: My Kingdom Done

2020. szeptember 23. - Kovenant

demonical.jpg

Az Agonia Records jelenteti meg a svéd death metal gépezet, a Demonical új albumát "World Domination" címmel október 23-án. A hatodik soralbumon szerepel először az új énekes, Christofer Sätderdal, illetve tér vissza a csapatba az eredeti dobos, Ronnie Bergerstål. A korong az előző stúdióanyaguk, a 2018-as "Chaos Manifesto" nyomdokán halad, azaz klasszikus svéd halálfémet várhatunk a skandinávoktól, ahogy azt a My Kingdom Done című tétel is bizonyítja.

Tovább

HARLOTT - Dalpremier: As We Breach

2020. szeptember 23. - Kovenant

harlott_photo01.jpg

Az ausztrál thrash metal brigád, a Harlott a Metal Blade gondozásában november 13-án "Detritus Of The Final Age" címmel jelenteti meg legújabb albumát, melyen már az új tagok, azaz Glen Trayhern dobos és Leigh Bartley gitáros fognak szerepelni. Nem meglepő módon a csapat stílusa nem változott, azaz továbbra is gyors, fifikás thrash metalt kapunk az arcunkba. Most az As We Breach címmel lehet megismerkedni a hajtás után.

Tovább

BIG SCENIC NOWHERE - Dalpremier: Lavender Blues

2020. szeptember 23. - chris576

bigscenicnowhere_promo.jpg

Big Scenic Nowhere névre hallgat az az amerikai desert rock formáció, melyet ismert stoner bandák tagjai hoztak össze és melynek soron következő EP-je 2020. november 23-án jelenik meg "Lavender Blues" címmel a Heavy Psych Sounds kiadó gondozásában. Az EP-ről most a tizenhárom perces címadó tétellel ismerkedhettek meg.

Tovább

HEEDLESS ELEGANCE - Klippremier: Friends

2020. szeptember 23. - Felicium

120105232_1004422003355027_2109395465929353306_n.png

Megjelent a budapesti Heedless Elegance legújabb dala, mely rögtön egy látványos videoklip formájában érkezett a múlt héten. A szám az egyik legagresszívabb darab a lemezről, melynek az alapmotívuma a bosszú. Azokat az érzéseket próbálja meg egy fiktív jelenetben ábrázolni, melyek az utóbbi időben kavarogtak bennük. A következő lemez konceptalbum lesz, ahol ennek a kitalált személynek az útját követhetjük végig a mélységtől a megváltásig. Mindezt instrumentálisan is lekövetve, amitől egy elég színes lemeznek ígérkezik. Ennek az útnak az eleje ez a dal.

Tovább

CRASH & RIDE - Dalpremier: Fake Life

2020. szeptember 21. - Felicium

72284615_2298395516949879_1506870889046605824_o.jpg

A napokban friss dallal jelentkezett a szimfonikus rockban utazó Crash & Ride zenekar. A csapat sokáig férfiénekkel operált, ám nemrégiben meglelték azt a hangot, melyet egész idáig kerestek és újra kivirágzott az egész történet. Azóta újravettek régebbi szerzeményeket és itt a formáció legújabb saját szellemi terméke, a Fake Life, mely egy remek szöveges videót is kapott.

Tovább

SEPULTURA - Klippremier: Guardians Of Earth

2020. szeptember 21. - Kovenant

sepultura2019b_2.jpg

A brazil extrém metal csapat, a Sepultura remek albummal jelentkezett idén. A "Quadra" korongról írt kritikánk ITT olvasható, az anyagról pedig most a Guardians Of Earth című tétel kapott klipet. A videó az Amazon Frontlines nevű civil érdekvédő szervezettel közösen készült, mely az Amazonas-medencében élő őslakos indián törzseknek a földjükért, kultúrájukért folytatott harcát támogatja.

Tovább

BRAVE THE COLD - Klippremier: Hallmark Of Tyranny

2020. szeptember 21. - Kovenant

brave_the_cold.jpg

Megérkezett Mitch Harris (Napalm Death, itt gitár/ének/basszusgitár)) és Dirk Verbeuren (Megadeth, ex-Soilwork, dob) közös projektjének, a Brave The Cold formációnak első klipje, mely a Mission Two Entertainment gondozásában október 2-án érkező debütalbum, a "Scarcity" első beharangozója. A Napalm Death aktuális korongjáról ITT, a Megadeth kiválóan sikerült előző anyagáról pedig ITT írtunk kritikát.

Tovább

HAMMERFALL - Koncertklip: Keep The Flame Burning

2020. szeptember 21. - Kovenant

hammerfall_live.jpg

A svéd power metal csapat, a Hammerfall új koncertalbumot és DVD-t dob ki a Napalm Records gondozásában "Live! Against The World" címmel (tavalyi sorlemezük kritikája ITT olvasható). Idén éppen húszéves a berobbanásukat hozó "Renegade" korong is, melyről most a Keep The Flame Burning című tétel élő verziója tekinthető meg a hajtás után.

Tovább

TALETELLER - Dalpremier: Emerald Creek

2020. szeptember 21. - Kovenant

taleteller_new.jpg

Hamarosan érkezik a 2010-ben megalakult budapesti szimfonikus folk metal csapat, a Taleteller második soralbuma, a "The Path". Most erről hallgathatjátok meg az Emerald Creek című akusztikus szerzeményt. A korong maga egy történetet ölel fel, tizenkét dalon átívelve. A balladaszerű tétel nemcsak térben és időben mozdít ki egy egészen más univerzumba, hanem egy konkrét fantáziavilágba csöppenhetünk néhány perc erejéig.

Tovább