SMOKING FROG - Megjelent a szombathelyi csapat új EP-je

2018. november 13. - Kovenant

smoking_frog_2018.jpg

November elején jelent meg a szombathelyi rockcsapat, a Smoking Frog "Pillanat" címmel:  az anyag elérhető valamennyi digitális platformon (YouTube, Deezer, Spotify, iTunes, stb.), és hamarosan CD-n is érkezik.

Tovább

THE GREAT SABATINI - Klippremier: You're Gonna Die (Unsatisfied)

the_great_sabatini_2.jpg

November 16-án érkezik a Montreal városából származó kanadai noise/sludge brigád, a The Great Sabatini új albuma "Goodbye Audio" címmel. Most a You're Gonna Die (Unsatisfied) című szerzeményük klipje nézhető meg a hajtás után, mely a tökéletességre való folytonos törekvés reménytelenségéről és az egészségre gyakorolt káros hatásairól szól.

Tovább

THE LAST OF LUCY - Klippremier: Formication

the_last_of_lucy.jpg

Az amerikai, Kalifornia államban működő death metal / mathcore csapat, a The Last Of Lucy még tavaly novemberben jelentette meg bemutatkozó albumát "Asvattha" címmel. Most a Formication című dalukra készült egy klip, mely az idén nyáron lebonyolított amerikai klubturnéjuk felvételeiből lett összeválogatva.

Tovább

STONEDIRT - Backlash-Zone (2018)

stonedirt_cover.jpg

Szeptember 14-én jelent meg a Nail Records gondozásában a budapesti Stonedirt harmadik soralbuma "Backlash-Zone" címmel, a csapat pedig Kemencei Balázs gitáros szerelemgyereke, aki immár 2005 óta a Wall Of Sleep hangszerese (a doom banda új lemezéről ITT írtunk kritikát). Nos, amíg a Wall Of Sleep Füleki Sándor kimért, feszes, némileg hard rockosabb riffjeinek a terepe, a Stonedirt a stoner kezdetektől egyre inkább mozdul el a zúzós, thrashes, groove-orientált metal felé. 

Tovább

OMEGA DIATRIBE - Kisfilm az európai turnéról

omega_diatribe_live_2018_1.jpg
A budapesti extrém groove metal csapat ezúttal közép Európába vitte a hírét az idén megjelent harmadik lemezüknek, ami "Trinity" címre hallgat és nem kisebb produceri név párosul a koronghoz, mint Tue Madsen, aki olyan zenekarokkal dolgozott, mint a Meshuggah, a The Haunted, A Suicide Silence, vagy éppen a Sick Of It All.
A 17 állomásos turné olyan országokban zajlott, mint Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia, Románia és Magyarország. A csapat többnyire a Cadaveres zenekarral járta az országot, a külföldi állomásokon pedig a Pennhurst és King Furia kísérte őket.

Tovább

IDEAS - Klip: Till The End Of Time

43433801_2153428684690760_5070212844297912320_o.jpg

Friss dalt és klipet mutatott be az Ideas zenekar október végén. A csapatnak ez az első szerzeménye, melyben már nem Kun Anita, hanem Király Anna énekel (a tagcseréről ITT írtunk) Bár a zenekar legutóbbi nagylemeze 2017-ben jelent meg, jó döntés volt egy teljesen új számot elővenni, mely a Till The End Of Time címet kapta és erősen érződik benne némi ír népi hatás (a 2017-es albumról ITT írtunk).

Tovább

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT - A Heim Pál kórháznak gyűjtenek a stonerek!

44881697_1996202690417797_7216698341898321920_o_1.jpg

Kórházban lenni nem egy kellemes élmény. Gyerekként a kórházban lenni még inkább megrázó, a Karácsonyt pedig a kórházban tölteni egyenesen borzasztó érzés lehet. Nem is tudom elképzelni, hogy milyen lehet kisgyerekként a Jézuskát egy intézmény falai között várni, ahelyett, hogy otthon díszítenénk közösen a Karácsonyfát. A BuzzÉdes-DeadANTALAcid VictoriaSpaceDustVolumeFeeder és a BarBears zenekarok összefogtak a budapesti S8 klubbal közösen, hogy DECEMBER 8-án (szombat) este a már említett S8 underground clubban, adománygyűjtő koncertet tartsanak a Heim Pál Gyermekkórház Alapítványának a részére. A belépők árát 100%-ban átutaljuk az kórháznak, hogy így támogassuk őket a kemény munkában (facebook esemény).

Tovább

THE SOUTHERN ORACLE - Dalpremier: Skypusher

the-southern-oracle-live-by-david-bodnar-photography.jpg

A The Southern Oracle decemberben jelenteti meg harmadik nagylemezét, melyből már kaphattunk ízelítőt a "Blind Messiah" című, idén megjelent kislemez révén. Az új albumot az énekes, Kókai Barnabás által készített negyvenoldalas képregény fogja kiegészíteni, mely a dalszövegek alapján felsejlő világot és történetet mutatja be. Most a Skypusher című dalt hallgathatjátok meg a hajtás után.

Tovább

PADDY AND THE RATS - 10 éves a zenekar: Országos turné és dalpremier

paddy_and_the_rats4.JPG

Kerek évfordulót ünnepel idén a Paddy and the Rats, melynek apropóján nagyszabású koncertkörútra indultak és egy friss nótával is előrukkoltak a zenészek. Az új dalhoz egy szöveges klip is készült, a zenekar 10 éves történetének legemlékezetesebb pillanataiból válogatva.

Tovább