NICK MASON - A korai Pink Floyd-éra dalaival jön Budapestre

2020. február 19. - chris576

83501580_526968294692301_2811929163299028992_o.jpg

A legendás angol progresszív rock zenekar, a Pink Floyd egykori dobosa, Nick Mason 2018-ban alapította meg a Floyd munkásságának korai, pszichedelikus szerzeményeivel operáló zenekarát, mely a Nick Mason's Saucerful Of Secrets nevet viseli.

Tovább

NERO DI MARTE - Immoto (2020)

a0495241320_10.jpg

Jelentős lépést tett önmaga fejlődése érdekében a 2007-ben alakult bolognai Murder Therapy, amikor öt év együtt zenélés után átlényegült a mai formájába, és felvette a Nero Di Marte, azaz magnetit nevet. Itt nem annyira a frappánsan hangzó névre gondolok (a magnetit a természetben előforduló egyik legkeményebb, legsűrűbb vasérc), bár az előzőhöz képest ez is nagy eredmény, hanem az egész koncepció, maga a stílus is sokkal kifinomultabb, érettebb lett.

Tovább

DEVIL SEED - Devil Seed (2020)

devilseed_cover.png

Az elmúlt hat-nyolc év egyik legagyonjátszottabb trendje a metalszíntéren belül egyértelműen a stoner doomé: szó szerint ezrével működnek és gomba módra szaporodnak szerte a világban a hasonszőrű csapatok, melyek aktuális anyagairól mi is bőven beszámoltunk a Rozsdagyár hasábjain. Van köztük szánni valóan amatőr, tisztes iparosmunka, illetve tényleg kimagasló produkció is.

Tovább

TITAN BREED - Legacy EP (2020)

titan-breed-legacy-full-hq-rbg-1500px-png-768x768.png

Sokszor olvastam már azt, hogy manapság semmi értelme nagylemezeket kiadni, az EP-formátum bőven elég. Többnyire ezek a nyilatkozatok tulajdonképpen egyes zenekarok átmeneti elkeseredettségét voltak hivatottak szimbolizálni, hála Istennek a jelenség nem vált globális méretű trenddé, továbbra is a nagylemezek diadalmaskodnak, még a gyenge lemezeladási mutatók ellenére is.

Tovább

VOID DROID - Bipolar (2020)

a0427162882_10.jpg

Furcsa jószág a rockszíntéren a görög Void Droid zenekar. Gyerekek szoktak néha rajzolni ilyen teremtményeket: a teste orrszarvú, zsiráflábakon áll, rózsaszín szárnyai vannak, és két szép majomfejjel néz a világba. Az ilyesmi lehet akár vicces is, ha szándékosan túlrajzolják. Ez esetben karikatúra-jellegű alkotásról beszélhetünk. Ha a képet a művész aprólékosan kidolgozza, abból lehet a modern szürrealista irányzat ékköve is. Két tanóra közti szünetben elkövetett hasonló jellegű padfirkák már nem aratnak akkora sikert.

Tovább

KIES - Klippremier: Erdő

kies_2.jpg

KIES új nagylemezzel jelentkezik "Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék" címmel. A lendület és a dupla vokálos Kieses ízvilág a régi, de  szélesebb spektrumban mozog, punk és metal elemekkel megspékelve. A lemezen található Az egyetlen című számukkal pedig múlt szombaton továbbjutottak A DAL elődöntőjébe (a csapat 2016-os albumáról ITT írtunk kritikát).

Tovább

NEEDLESS - Klippremier: Prophet Of Ivory

needless2_2.jpg

A dánszentmiklósi death/thrash csapat, a Needless új klipet készített a Prophet Of Ivory című nótára, mely a kiválóan sikerült tavalyi "Heresy" debütalbumukon szerepel. A dalhoz a felvételek a január 11-ei Stagediving Fesztiválos koncerten kerültek rögzítésre a Dürer Kertben (a korongról írt kritikánk pedig ITT olvasható).

Tovább