Rozsdagyár

SUNNATA - Dalpremier: Crows

2020. december 03. - Kovenant

sunnata.jpg

A lengyel doom csapat, a Sunnata már negyedik soralbumát fogja megjelentetni 2021. február 26-án "Burning In Heaven, Melting On Earth" címmel. A zenekar neve szanszkrit nyelven ürességet jelent, a lemez pedig a vallási fanatizmus különböző aspektusait vizsgálja. Most a Crows című tétel szöveges videója nézhető meg a hajtás után.

Tovább

SURMA - The Light Within (2020)

2020. december 03. - Kovenant

surma-thelightwithin-cv-3k.jpg

Nem is tudom, hogy a szimfonikus metal alstílusa mikor állt bele a földbe: a kétezres években járt csúcsra ez a szcéna, köszönhetően gyakorlatilag egy személyben a finn Nightwish zenekarnak. Sikerük nyomán százszámra alakultak meg az operás hanggal megáldott énekesnők vezette bandák és volt olyan időszak, hogy a csapból is az ilyen dalok folytak. Aztán észrevétlenül megváltozott valami: a nevesebb csapatok szépen lassan átnyergeltek pop metal együttesekké és mára klasszikus, a hősidőkben megismert vonalú produkciókkal alig-alig találkozunk.

Tovább

DARK TRANQUILLITY - Moment (2020)

2020. december 01. - Kovenant

cover_53.jpg

Valamikor a kilencvenes évek második felében, illetve az ezredfordulót követő egy-két évben a kedvenc színterem a göteborgi dallamos death metal volt, különösen az In Flames és a Dark Tranquillity, e mellé még bekúszott a finn Amorphis és nekem meg is volt a skandináv szentháromságom: úgy éreztem sokáig, hogy ezek a bandák egyszerűen nem tudnak mellényúlni és gyakorlatilag bekötött szemmel vásároltam meg aktuális kiadványaikat.

Tovább
süti beállítások módosítása